Oj, här var det tomt. Prova ladda om sidan.
Vi har inte samlat in tillräckligt med rapporter för Schibsted än, men vi hoppas kunna göra det snart.
Carnegie sänker riktkursen för Schibsted till 401 norska kronor (474), upprepar köp - BN
Viaplay Group opererar inom underhållningsindustrin och erbjuder ett mångsidigt sortiment av TV-kanaler, streamingtjänster och radiostationer som sänds över hela den nordiska regionen.
Storytel är en digital tjänsteleverantör som specialiserar sig på två huvudområden: Streaming och Publishing.
The Walt Disney Company är ett internationellt företag inom media och underhållning.
Modern Times Group, även känt som MTG, är ett företag som är aktivt inom underhållningsindustrin.
Sanoma är en medieföretagsgrupp. De ger ut flera tidningar och driver dessutom flera TV-kanaler och radiostationer.
Mavshack erbjuder växande streamingtjänster för Internet-TV, som inkluderar asiatiska filmer i HD-kvalitet, musikvideor och TV-serier utan reklamavbrott.
Som alltid när det kommer till investeringar finns det inget givet rätt eller fel, utan det beror helt på vad du är för typ av investerare, om du investerar på lång sikt eller handlar aktivt (trading), vad du har för risktolerans osv. På denna sida vill vi ge dig som är intresserad av att köpa aktier i Schibsted en bättre möjlighet att lära dig mer om bolaget, följa nyhetsflödet samt tipsa om aktörer som vi själva gillar för att fortsätta analysera och handla aktier i Schibsted.
Vi understryker att alla investeringar är förenade med risk och att historisk avkastning inte är någon garanti för framtida avkastning. Gör alltid din egen analys!
Som vi tipsade om ovan finner du mer information om Schibsted utdelning via exempelvis Avanza eller Börsdata där du kan finna mer omfattande historik och jämföra med andra bolag.
Utdelningen är en del av företagets vinst som delas ut till dess aktieägare i form av pengar eller ibland även som ytterligare aktier. Det är ett sätt för företaget att dela sin vinst med aktieägarna som ett incitament för att äga deras aktier. Utdelningar är vanligtvis betalda regelbundet, vanligtvis varje kvartal eller årligen.
Nästa rapport i bolaget kommer: 2024-10-25.
Det är altså 42 dagar kvar till nästa rapport i Schibsted.
En kvartalsrapport är en finansiell rapport som ett börsnoterat bolag offentliggör varje kvartal, det vill säga fyra gånger om året. Syftet med en kvartalsrapport är att ge aktieägare, investerare och allmänheten en insikt i företagets ekonomiska prestation under den senaste kvartalsperioden.
Schibsted har 68 stycken svenska fonder på ägarlistan. Fonden som har störst andel aktier är Didner & Gerge Aktiefond som har aktier motsvarande 928,780,333 SEK i Schibsted.
Så här uttalar sig analyshuset om riktkursen för Schibsted i sitt senaste utlåtande: Morgan Stanley sänker riktkursen för Schibsted till 370 norska kronor (375), upprepar övervikt - BN. Fler riktkurser kan du se här ovan.
Många som är intresserade av Schibsted titar ofta på andra bolag i samma branch, Media & Publicering. Några av de mest populära bolagen är Viaplay från Sverige, Storytel från Sverige och Walt Disney från USA
Var kan jag diskutera Schibsted och andra aktier jag följer? Sociala nätverk så som Facebook och Twitter är kända för att vara hubbar för aktiediskussioner. Men även handelsplatser så som Avanza och Nordnet har sina egna forum där användare kan diskutera aktier, investeringsstrategier och marknadsnyheter.
Ett vanligt forum för aktier och aktiediskussion är Twitter. Där är det vanligt att man "taggar" bolag man nämner genom att använda ticker och ett dollartecken ($) först. Exempel på diskussioner som rör Schibsted: Schibsted forum.
När du har hittat ett aktieforum för Schibsted som intresserar dig, är det viktigt att vara försiktig med informationen du delar och att göra din egen efterforskning. Inte all information på dessa forum är nödvändigtvis korrekt eller pålitlig, så det är klokt att vara skeptisk och kritisk. Diskussionsforum kan dock vara användbara för att utbyta åsikter och idéer med andra investerare och få insikt i marknaden.
I detta exempel belyser vi Avanza, en ledande nätmäklare som vi på Börskollen själva använder, men processen ser likartad ut för andra alternativ. Så här gör du för att köpa aktier:
Steg 1: Öppna ett konto hos en nätmäklare
Att öppna ett konto tar bara någon minut och görs enklast genom att du anger ditt personnummer och genomför en kundkännedom med hjälp av BankID.
Steg 2: Öppna ett Investeringssparkonto (ISK)
När du gått igenom det första steget är det dags att välja den typ av konto där du vill köpa och förvara dina aktier. Ett Investeringssparkonto (ISK) är oftast att rekommendera framför en vanlig aktiedepå, detta då det ger dig en lägre beskattning och är smidigare vid deklaration. Du kan öppna ett ISK hos Avanza när du har loggat in på ditt konto.
Läs mer och öppna ISK hos AvanzaOBS! Om du har tänkt att handla mycket med utländska aktier kan istället en Kapitalförsäkring (KF) vara att föredra. Beskattning och deklaration är även här smidig och påminner om den för ISK.
Läs mer och öppna KF hos AvanzaSteg 3: Sök efter Schibsted
När du sedan börjar bli redo att köpa dina första aktier kan du enkelt och smidigt söka fram aktien via sökfältet (övre högre hörnet). På aktiesidan finner du även mer information om aktien/bolaget.
Steg 4: Köp aktier i Schibsted
När du väl har tagit dig så här långt återstår bara att ta en beslut om du vill köpa aktien eller ej. Om du beslutar dig för att det är en bra aktie att köpa, klickar du bara på den blåa köpknappen och anger vilket belopp du vill investera (eller väljer hur många aktier). Säkerställ att allt ser rätt ut (samt se de avgifter som är förenade med köpet) och sedan är det bara att genomföra köpet. Nu har du köpt dina första aktier i Schibsted!
Ja, Schibsted är börsnoterade i Norge, vilket innebär att deras aktier går att handla på börsen. Här kan du se aktuell aktiekurs för Schibsted.
Här är den senaste nyheten där Schibsted nämns: Dagens aktierekommendationer – ABB och Sagax med på listan.
Här är tre nyheter till som kan förklara vad som hänt med Schibsted aktien:
Man kan inte alltid härleda en kursreaktion i en aktie till nyheter. Även om nyheter och händelser ofta har en påverkan på en akties pris, finns det flera faktorer och komplexiteter som kan påverka aktiemarknaden. Men i vissa fall kan det ge dig en ledtråd till vad som hänt.
Schibsted kan sjunka i pris av olika skäl, och det är viktigt att förstå att aktiemarknaden är komplex och påverkas av många faktorer. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan sjunka i pris är: Negativa nyheter, branschspecifika händelser, ändrat investerarsentiment eller vinsthemtagning m.fl.
Schibsted kan stiga i pris av olika skäl, och det beror ofta på positiva faktorer och förväntningar från investerare. Några vanliga orsaker till varför en aktie kan stiga i pris är: Positiva nyheter, ökad efterfrågan, generell marktillväxt eller utdelningar och återköp av aktier m.fl.
Det finns en uppsjö av olika alternativ, men vi rekommenderar generellt Sveriges ledande nätmäklare Avanza (som Börskollen själva använder) alternativt Nordnet för den som vill börja handla med aktier i Schibsted. Hos dessa nätmäklare kan du även se Schibsted aktiekurs samt hitta ytterligare bra information om bolaget/aktien, som exempelvis omsättning, P/E-tal eller utdelning (och även Avanza forum för diskussion med andra).
Läs mer: Om du är ny till aktiehandel tipsar vi om vår stora guide Aktier för nybörjare.
Om du istället är intresserad av att börja handla mer aktivt med aktien (trading) finns det istället så kallade tradingmäklare som är mer specialiserade på denna typ av aktiehandel. Här kan vi istället tipsa om IG* – välkänt och världsledande inom just trading!
*75% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.
Du finner väldigt mycket information på denna sida samt även hos nätmäklarna som vi tipsade om ovan. Om du vill analysera bolaget/aktien Schibsted på en djupare nivå kan vi också tipsa om de ledande analystjänsterna TradingView och Börsdata (tjänster som vi på Börskollen själva använder dagligen). Här finner du lång historik för såväl aktuell aktiekurs som olika nyckeltal som omsättning, vinst, P/E-tal, utdelning etc och kan göra mer avancerad teknisk och fundamental analys för att komma fram till om du vill köpa aktien eller inte.