Sanoma (FI) (SAA1V) aktie | Alla nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:
Att investera dina pengar innebär alltid en risk. Sidan kan innehålla/innehåller reklam eller affiliatelänkar.

Sanoma (FI) aktie

🔔 Skapa bevakning

SAA1V  

Sanoma är en mediekoncern. Idag publicerar koncernen ett flertal tidningar, samt drivs flera TV-kanaler och radiostationer. Exempel på tidningar inkluderar Cosmopolitan, Tiede och Taloussanomat. Utöver erbjuds olika onlinetjänster samt utbildningsplattformar inom arbetsområdet. Störst verksamhet innehas idag på den europeiska marknaden. Bolaget grundades ursprungligen 1889 och har sitt huvudkontor i Helsingfors.

Sanoma (FI) tillhör sektorn Sällanköpsvaror och branschen Media & Publicering. Bolaget har ett börsvärde på 2 271 MEUR, en omsättning på 1 136 MEUR och med ett resultat på 237 MEUR under de senaste rullande 12 månaderna.

Mer om aktien Sanoma (FI)

En aktie är en andel av ett företag, närmare bestämt ett aktiebolag. Om du köper Sanoma (FI) (SAA1V) aktien idag blir du omgående delägare i bolaget och har då även rätt att ta del av eventuell framtida aktie utdelning.

Sanoma (FI) aktie handlas på börsen i Finland, på listan Large Cap, och med tickern SAA1V. Aktien har ett P/E-tal på 9.6 och P/S-tal på 1.7 baserat på vinsten och omsättningen för de senaste 12 månaderna.

Sanoma (FI) utdelning och direktavkastning

Aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sitt överskott till sina aktieägare. Vanligtvis sker det när ett bolag går med vinst och då väljer att dela ut en viss del av vinsten. Direktavkastning är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till företagets aktuella aktiekurs.

Mer information om bolagets aktieutdelning och direktavkastning kan du finna hos Börsdata.

Sanoma (FI) senaste utdelning är 0.5 EUR per aktie, vilket innebär en direktavkastning på 3.7% baserat på de senaste rullande 12 månaderna.

Sanoma (FI) Avanza – se aktiekurs idag

Se Sanoma (FI) senaste aktiekurs och köp aktien hos någon av storbankerna eller hos de populära nätmäklarna, Avanza och Nordnet, som har lättanvända appar och smidiga tjänster som ligger i framkant.

Nyheter Sanoma (FI) – analys och riktkurs

I vårt nyhetsflöde nedan hittar du olika typer av nyheter, där det kan röra sig om allt från videos, blogginlägg, aktie analys, rekommendation och riktkurs, rapport och pressmeddelanden som rör bolaget och aktien Sanoma (FI).
Visa hela beskrivningen ▼
Bildkälla:

Börskollen rekommenderar

Tjänster vi kan rekommendera till dig som vill handla aktier i Sanoma (FI).

⭐⭐⭐⭐⭐

  • Sveriges nöjdaste kunder 11 år i rad
  • Handla aktier, fonder och derivat
  • Bli kund snabbt, enkelt och gratis
Skapa konto idag

Mer om Sanoma (FI)

Sanoma (FI)

TickerSAA1V
ListaLarge Cap
LandFinland
SektorSällanköpsvaror
BranschMedia & Publicering
Börsvärde2 271 MEUR
Omsättning1 136 MEUR
Vinst237 MEUR
P/E9.6
P/S1.7
Utdelning0.5 EUR
Direktavkastning3.7%

Handla aktien

Analysera aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Sanoma (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Sanoma (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter