Sanoma (FI) (SAA1V) aktie | Nyheter - Börskollen
Bolagssidan är framtagen i samarbete med
Bildkälla:

Sanoma (FI) (SAA1V)

Sanoma (FI) aktie

Sanoma är en mediekoncern. Idag publicerar koncernen ett flertal tidningar, samt drivs flera TV-kanaler och radiostationer. Exempel på tidningar inkluderar Cosmopolitan, Tiede och Taloussanomat. Utöver erbjuds olika onlinetjänster samt utbildningsplattformar inom arbetsområdet. Störst verksamhet innehas idag på den europeiska marknaden. Bolaget grundades ursprungligen 1889 och har sitt huvudkontor i Helsingfors.

Sanoma (FI) Utdelning

En aktieutdelning innebär att ett företag delar ut en del av sina innestående tillgångar, från bolaget, till aktieägarna. I de flesta fall är det när bolag likt Sanoma (FI) går med vinst som de väljer att dela ut en viss del av vinsten. Utdelningen i Sanoma (FI) är just nu 0.5 EUR per aktie om man kollar rullande 12 månader vilket innebär en direktavkastning3.5%. Direktavkastningen är ett mått på hur stor utdelningen är i förhållande till ett företags aktiekurs.

Sanoma (FI) Avanza - här hittar du aktien

Aktier kan man i regel köpa direkt hos sin bank och dessutom har de flesta storbankerna bra och lättanvända appar idag för att köpa och sälja aktier som Sanoma (FI). Som alternativ finns det mindre, så kallade, nischbanker som t.ex Avanza vilka har blivit väldigt populära när det kommer till aktiehandel senaste åren. Dom har oftast lättanvända appar och tjänster i framkant vilket gör steget till aktiehandel och sparande både lättare men framförallt roligare. Sanoma (FI), som verkar inom sällanköpsvarorsektorn och finns på large cap-listan på börsen, hittar du hos Avanza här.
Visa hela beskrivningen
Bildkälla:

Mer om Sanoma (FI)

Sanoma (FI)

Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners
TickerSAA1V
ListaLarge Cap
LandFinland
SektorSällanköpsvaror
BranschMedia & Publicering
Börsvärde2 421 MEUR
Omsättning1 136 MEUR
Vinst237 MEUR
P/E10.2
P/S1.9
Utdelning0.5 EUR
Direktavkastning3.5%

Analysera/handla aktien

Mer info om bolaget

Bevaka aktien Sanoma (FI)

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet om Sanoma (FI)? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter