Analyst Group kommenterar SDS:s senaste genombrottsorder från Vodafone Oman

Aktieanalys

{newsItem.title}

Analyst Group kommenterar SDS:s senaste genombrottsorder från Vodafone Oman

Seamless Distribution Systems (”SDS eller “bolaget) meddelade idag den 8 september 2021 att bolaget erhållit en genombrottsorder från Vodafone Oman och avser SDS:s SaaS-erbjudande Retail Value Management (RVM) suite. SaaS-avtalet sträcker sig i tre år och kan komma att innebära återkommande intäkter uppgående till ca 10–15 % av SDS nuvarande supportintäkter, som under år 2020 uppgick till ca 92 MSEK.

Analyst Group ser starkt positivt på SDS:s senaste genombrottsorder med Vodafone då det inte enbart innebär en ytterligare välrenommerad telekomoperatör till kundreferenslistan, utan är även väl i linje med SDS långsiktiga operationella mål att dels expandera inom just RVM, dels öka de återkommande intäkter. SDS har idag en förhållandevis hög andel återkommande intäkter, ca 35–40 % av totala intäkter, med då resterande del av bolagets omsättning är beroende av nya orders, alternativt tilläggsförsäljning, fluktuerar försäljningen relativt mycket från kvartal till kvartal. SDS:s strategi att öka de återkommande intäkterna är därför ett steg mot att minimera dessa fluktuationer och jämna ut intäktsflödena, för att erhålla en högre förutsägbarhet i intäkterna, men även för att ytterligare stärka bolagets ställning som affärskritisk leverantör. Genom att framtida avtal med operatörer i ökad omfattning baseras på ”tickintäkter”, likt detta avtal med Vodafone, bör SDS, på sikt, kunna erhålla en större del av den långsiktiga lönsamheten i bolagets kunders affär, genom att växa med kunderna i en högre grad än tidigare.

Förvärvet av Riaktr stärker i synnerhet SDS:s Business Intelligence-erbjudande och ger därtill tillgång till en ökad kundbas, däribland telekomgruppen Orange som är en av världens största telekomoperatörer. Under H1-21 erhöll SDS en genombrottsorder från Telenorgruppen som anses ha omfattande potential och kan bidra med stark organisk tillväxt framgent. Med befintliga distributionsavtal, stärkt produktportfölj och stigande andel återkommande intäkter, bedöms omsättningen kunna fortsätta öka framgent. Givet den skalbara affärsmodellen estimeras den ökade omsättningen leda till ett EBITDA-resultat om 70,6 MSEK år 2021. Baserat på en relativvärdering, härleds ett värde per aktie om 64 SEK på 2021 års prognoser.

Länk till analysen i sin helhet: https://www.analystgroup.se/kommentarer/kommentar-pa-sdss-senaste-genombrottsorder-fran-vodafone-oman/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Seamless Distribution Systems

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Seamless Distribution Systems