Combigene: Epilepsiprojektet CG01 fortsätter visa styrka - Analysguiden (R)

Aktieanalys

{newsItem.title}

Combigene: Epilepsiprojektet CG01 fortsätter visa styrka - Analysguiden (R)

(Rättelse avser justerad riktkurs i sista stycket. Detta efter att texten i länken uppdaterats)

Som väntat rapporterade CombiGene ingen försäljning under H1 2021 och resultatet efter finansnetto blev -26 mkr. Bolaget slutförde under Q2 en företrädesemission som tillförde 65,7 mkr efter emissionskostnader och vid kvartalets utgång uppgick bolagets kassa till 82 mkr. CombiGene kommer under 2021 att ha ett tydligt fokus på att genomföra de avslutande prekliniska studierna för genterapiprojektet CG01 mot läkemedelsresistent fokal epilepsi, som omfattar biodistributions- och säkerhetsstudier. Den första kliniska fas 1/2-studien i människa med CG01 som har blockbusterpotential beräknas inledas 2022.

Då bolagets epilepsiprojekt CG01 går in i fas 1/2-studier 2022 har vi nyligen höjt sannolikheten för lansering till 15%. I och med att bolaget nu går in i en mer intensiv utvecklingsfas har vi justerat våra kostnadsestimat för 2021 och 2022. Vi justerar vår riktkurs till 21 kr efter den omvända split bolaget genomfört som minskat antalet utestående aktier till 19,8 miljoner från 396 miljoner. Vår tidigare riktkurs 1,5 kr var baserad på 229,3 miljoner utestående aktier.

Länk till analysen i sin helhet: https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-combigene-epilepsiprojektet-cg01-fortsatter-visa-styrka

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om CombiGene

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien CombiGene