Initiator Pharma: Levererar positiva resultat - Penser - Börskollen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Aktieanalys

Initiator Pharma: Levererar positiva resultat - Penser

{newsItem.title}

Positiva data
Första resultaten från fas 2b-studien med pudafensine inom organisk erektil dysfunktion (ED) är genomgående positiva. Det primära målet i studien uppnåddes med en kliniskt relevant och statistiskt signifikant (p=0,034) behandlingseffekt jämfört med placebo. I princip lika viktigt var beskedet om biverkningarna som var i nivå med vad som rapporterats för de patienter som fick placebo. Vi ser fram emot fortsatt utveckling inom indikationen, där nästa steg blir fas 3-studier som bör ske i samarbetet med en partner.

Risken reducerad
De positiva resultaten från fas 2b-studien innebär för oss en väsentlig riskreducering av projektet, då den innehåller fler patienter och att den genomförts i en mer naturlig miljö än tidigare studier. Därtill uppfattar vi att det primära effektmåttet är samma som regulatoriska myndigheter efterfrågar i kommande registreringsgrundande studier. Vi ser en fortsatt stor kommersiell potential för pudafensine och vi höjer nu även sannolikheten för att projektet når marknaden inom organisk ED.

Värderingen upp
Den lägre risken i projektet har en påtagligt positiv effekt i vår värderingsmodell och är anledningen till att vi höjer vårt motiverade värde till 25-26 kr (17-18). För oss framstår fredagens kursuppgång efter fas 2b-beskedet om dryga 30% aningen blek i relation till nyhetens betydelse för bolaget. Vi ser dock möjlighet till flera positiva besked under den närmaste tiden som har potential att ytterligare stärka intresset för aktien.

Länk till analysen i sin helhet: https://docs.penser.se/research/4321-C/init_pudafensine_top_line_okt_2023.pdf

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Om aktien Initiator Pharma

Senaste nytt