Recyctec: Fortsatt stark efterfrågan av EarthCare - Analystgroup

Aktieanalys

{newsItem.title}

Recyctec: Fortsatt stark efterfrågan av EarthCare - Analystgroup

Recyctec Holding AB (”Recyctec” eller ”Bolaget”) är verksamma inom återvinning, där Bolagets metoder för rening av glykol möjliggör återanvändning av förbrukat glykol. Med en nyligen presenterad Q2-rapport anser vi att Recyctec fortsatt utvecklas med en bra kostnadskontroll, samtidigt som en god försäljningsutveckling kan uppvisas. Under kommande kvartal ser vi ett flertal triggers, där vi bl.a. fortsatt räknar med att Recyctec kommer att utöka sin produktionskapacitet för att tillvara befintlig efterfrågan i marknaden. Vi estimerar att de totala intäkterna kan stiga successivt till 78 MSEK år 2025, med ett EBIT-resultat om ca 21 MSEK. Utifrån tillämpad målmultipel härleds ett nuvärde per aktie om 25,5 kr (25,5) i ett Base scenario.

EarthCare uppvisar fortsatt stark efterfrågan
Under Q2-21 uppgick Recyctecs nettoomsättning till ca 2,2 MSEK (1,2), motsvarande en ökning om 78 % mot jämförbart kvartal 2020. I Q2-rapporten framgår även att Bolagets viktigaste segment, EarthCare, under årets första halvår har presterat en tillväxt om 38 %, jämfört med H1-20. Tillgången på råvara har under perioden varit mycket god och ser även ut att stärkas i de befintliga samarbeten som Recyctec har upparbetat.

Kostnadsbasen i linje med våra förväntningar
Under Q2-21 uppgick Recyctecs totala rörelsekostnader till ca -4,6 MSEK, att jämföra med -3,0 MSEK under Q2-20. Rent procentuellt är det en ökning om +50 %, samtidigt som det i termer av absoluta tal (1,5 MSEK) är relativt lågt, varför vi inte drar några större växlar kring detta. Dessutom ska det tilläggas att en jämförelse rakt av mot Q2-20 blir missvisande, eftersom Recyctec under fjolårets andra kvartal var under ansträngd likviditet samt att korttidsarbete var implementerat, varför kostnader hölls på ett minimum. Om en jämförelse istället görs med rörelsekostnaderna under Q1-21 (-4,5 MSEK), visar det tydligt att Recyctec fortsätter att utvecklas med en god kostnadskontroll, samtidigt som försäljningen stiger.

Unik klassificering möjliggör internationalisering
Recyctec är i slutfasen av att optimera produktportföljen för att erhålla bättre klassning. Vi förväntar oss att en högsta klassificering erhålls, i och med att Recyctec är den enda leverantören på marknaden som erbjuder glykol baserad på återvunnen råvara. Om högsta klassificering skulle erhållas kommer Recyctec vara unika på marknaden, vilket inte bara kan ge ökade volymer, utan även konkurrensfördelar vid internationalisering. Ett slutgiltigt besked förväntas i slutet av Q3-21.

Behåller värderingsintervallet
Eftersom Recyctec utvecklats i linje med våra förväntningar väljer vi att i samband med Q2-rapporten lämna våra prognoser relativt oförändrade. Därav behåller vi även vårt tidigare värderingsintervall i samtliga tre scenarion Base-, Bull- och Bear.

Länk till analysen i sin helhet: https://www.analystgroup.se/analyser/recyctec-q2-21/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Recyctec

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Recyctec