Aktieanalys

{newsItem.title}

SHT Smart High-Tech: Fortsätter på utstakad plan - Analyst Group

Med Q1-rapporten presenterad står det klart att SHT Smart High-Tech AB (”SHT” eller ”Bolaget”) fortsätter att ta steg från att vara en projektorganisation till ett mer tillverkande utvecklingsbolag. Under Q1-22 har SHT installerat en produktionsmaskin för automatiserad tillverkning, investerat i testutrustning för att effektivisera såväl forskning som produktion, samt skalat upp personalstyrkan, vilket medfört att Bolaget nu har flera projekt nära kommersialisering. Baserat på en målmultipel om EV/S 4,8x på 2025 års försäljning om 60 MSEK, och en diskonteringsränta om 15 %, erhålls i ett Base scenario ett nuvärde per aktie om 14,8 kr.

Länk till analysen i sin helhet: https://www.analystgroup.se/analyser/sht-smart-high-tech-q1-22/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om SHT Smart High-Tech

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien SHT Smart High-Tech

Senaste nytt