Spiffbet: Flyttar fram positionerna med marginalfokus - Analysguiden

Aktieanalys

{newsItem.title}

Spiffbet: Flyttar fram positionerna med marginalfokus - Analysguiden

(Rättelsen gäller länken som har uppdaterats)

Spiffbet rapporterar ett andra kvartal där nettoomsättningen uppgick till 28,2 miljoner kronor (0,5), där den stora ökningen på årsbasis kommer som en följd av de många förvärv som gjorts. Jämfört med första kvartalet uppgår tillväxten till 16 procent och justerat för bokföringsmässa effekter av engångskaraktär 7,5 procent. Bolaget uppger att bland annat regulatoriska förändringar och säsongsmässiga effekter dämpat tillväxten under kvartalet. Rörelseresultatet landar på -9,6 miljoner kronor (-2,4), en minskning med cirka 4,3 miljoner från föregående kvartals rörelseresultat på cirka -5-3 miljoner kronor. Bolaget hänför dock det lägre resultatet till engångsposter på totalt 3 miljoner kronor samt högre goodwillavskrivningar, vilka ökat cirka 2 miljoner till andra kvartalet. Rensat från effekterna av detta uppvisar bolaget ett något förbättrat underliggande resultat under andra kvartalet.

Sammantaget rapporterar Spiffbet ett stabilt kvartal men med något lägre tillväxt än väntat. Resultatet belastas av kostnader kopplat till förvärven, exempelvis avgångsvederlag som ökar personalkostnaderna och bokföringsmässiga effekter. Trots detta är det uppmuntrande att se att underliggande resultat stärks och att bolaget ändå uppvisar tillväxt. Framåtblickande antar vi att fullt fokus kommer vara på att förvalta de många nya varumärken bolaget tagit in och att kraftfullt minska plattformskostnaderna. När detta väl är gjort förväntar vi oss ytterligare förvärv och aggressivare marknadssatsningar. Ett flertal risker kvarstår i nuläget och våra prognoser vilar på ett flertal antaganden med ett stort mått osäkerhet. Med det sagt så ser Spiffbet fortsatt lågt värderat ut och de många nya förvärven ser inte fullt inprisade ut i aktien. Vi upprepar vårt motiverade värde på 0,8–1,0 kronor på 12–18 månaders sikt och gör endast mindre justeringar till våra estimat.

Analys 20210915

Länk till analysen i sin helhet: https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-spiffbet-flyttar-fram-positionerna-med-marginalfokus

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Spiffbet

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Spiffbet