Talkpool: IoT-bolag på framfart - Penser - Börskollen

Aktieanalys

{newsItem.title}

Talkpool: IoT-bolag på framfart - Penser

Vi inleder bevakning av Talkpool, ett bolag som är verksamt inom planering, driftsättning och underhåll av telekomnätverk, samt produkter och tjänster inom IoT med fokus på smarta byggnader. Vi bedömer att nuvarande värderingsnivåer inte fullt återspeglar potentialen i bolaget, och att om bolaget kan leverera i enlighet med de nyligen publicerade målen, finns det en rejäl uppsida från rådande kursnivåer.

Vi noterar att bolagets ESG-profil är en tillgång, eftersom marknaden för smarta byggnader drivs på av hållbarhetsfrämjande regelverk. Talkpool kan dessutom gynnas av EU-initiativ som långsiktigt kommer driva tillväxt inom smarta byggnader. Vi värderar TalkPool med en SotP-värdering som vi bedömer effektivast fångar upp värdena inom bolagets delsegment. Vi ser ett motiverat värde om 19-21 kr och medelhög risk.

Länk till analysen i sin helhet: https://docs.penser.se/a/2209/TALK.20210914.pdf

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Talkpool

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. För att investera i fonder så billigt som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR där du kan äga över 1 300 av de bästa fonderna och betala 30-50 % mindre i avgifter, varje år!

Ett tips är att öppna konto hos båda för att nyttja fördelarna och de låga avgifterna hos respektive aktör.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi jämförde direkt på deras site och sänkte vår egen kostnad för hemförsäkring med 2 436 kr per år, jämfört med det näst billigaste alternativet. Pengar som nu läggs på sparande istället.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Talkpool