Aktieanalys

{newsItem.title}

Tcecur: Når tvåsiffrigt antal dotterbolag inom koncernen - Analyst Group

TCECUR har inlett året starkt där Q1-rapporten visade den näst högsta försäljningen för ett enskilt kvartal i Koncernens historia. Sett till TCECURs intäkter pro forma per den 31 mars 2022 (LTM), vilket då även inkluderar de senaste förvärvstillskotten Kungslås och Sectragon, uppgår intäkterna till 436 MSEK. Med hänsyn till detta samt att orderboken översteg 147 MSEK den sista mars, vilket då är exklusive tillkommande affärer från Kungslås och Sectragon, ser vi att förutsättningarna är goda för att TCECUR ska kunna fortsätta växa även under kommande kvartal. För 2022 räknar vi, i ett Base scenario, med en nettoomsättning om 443 MSEK (ej pro forma) med ett EBITDA-resultat om 47 MSEK, motsvarande en marginal om ca 11 %. Givet tillämpad EV/EBITDA-multipel höjer vi vårt motiverade värde per aktie till 69 kr (64) på 2022 års prognos.

Länk till analysen i sin helhet: https://www.analystgroup.se/analyser/tcecur-q1-22/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om TCECUR

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien TCECUR

Senaste nytt