Sju av tio placerar till “minusränta” - Börskollen

Blogginlägg

Sju av tio placerar till “minusränta”

Sju av tio placerar till “minusränta”

Hela 73 procent av svenskarna uppger att de har pengar de anser vara långsiktiga på sparkonto. Det visar en ny undersökning från Yougov, gjort på uppdrag av Nordnet. Yougov ställde följande fråga till svenskarna: ”Har du pengar på ett sparkonto som du anser vara ett långsiktigt sparande?”. Hela 73 p....

Blogginlägget i sin helhet  Denna källa tillämpar ofta läsvägg för sina artiklarLäs hela inlägget

Nyheter om Nordnet

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Därutöver rekommenderar vi också att du prenumererar på vårt nyhetsbrev samt laddar ner vår app (helt gratis). Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tycker vi att du ska spana in SAVR då du betalar 30-50% mindre i avgifter hos dem. En annan mäklare som erbjuder courtagefri aktiehandel är eToro - se vårt test av eToro här.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

När det kommer till utgifter som försäkringar kan vi verkligen rekommendera Hedvig. Vi bytte själva till Hedvig och sparar 2 436 kr per år i utgifter, jämför gärna själv på webben.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Nordnet

Mer från Frida Bratt