Kom igång med bolagsbevakning i Börskollen på 3 minuter
Sidan kan innehålla länkar till samarbetspartners, läs mer i vår Dataskyddspolicy.
Kom

3 minuters lästid

Kom igång med bolagsbevakning i Börskollen på 3 minuter

Den här artikeln är en kort introduktion skriven för dig som ännu inte har laddat ner vår kostnadsfria app (finns för såväl iOS som Android). Vår app erbjuder en del smidiga fördelar gentemot vår hemsida, och nedan kommer vi att redogöra för dessa samt hur du kommer igång med appen!

Skillnader i funktion mellan appen och hemsidan

Börskollen ”föddes” som en smidig app för att samla börs- och ekonominyheter samt skapa bolagsbevakningar och få automatiska pushnotiser vid nya händelser. Faktum är att det inte ens fanns någon hemsida under de första åren. Som du säkert förstår är därför appen att betrakta som ”basen” i vår tjänst, med bättre funktionalitet än hemsidan. Vi har dock arbetat hårt med hemsidan på sistone; facelift, fler källor och bättre funktionalitet är några saker som kan nämnas!

Vår framtida ambition är att appen och hemsidan i största möjliga mål ska ”spegla” varandra i termer av layout, flöden och funktionalitet. Tanken är också på sikt att man ska kunna använda ett och samma kontoinlogg för såväl app som hemsida och på så vis kunna behålla samma skräddarsydda uppsättning av flöden, källor, bevakningar etc. Vi är inte där ännu, men vill peka på riktningen vi drar åt!

Fördelar med att ladda ner appen jämfört med att surfa på vår hemsida

I nuläget kan man skapa ett kontoinlogg endast om man har laddat ner vår app och där göra följande.

 • Skapa bolagsbevakningar; bevaka de bolag som du vill ha extra koll på - smidigt va?
 • Erhålla pushnotiser för dina bolagsbevakningar; här kan du också välja vilka ”nyhetskategorier” som du vill ha notiser för (nyheter, blogginlägg, videos, insynshandel och pressmeddelanden).
 • "Snabbfiltrera" dina nyhetsflöden; på startsidan i appen, längst upp i det högra hörnet, kan du smidigt filtrera ditt flöde och slå av/på de olika nyhetskategorierna som du önskar.

Vilken information samlar vi i tjänsten?

 • Nyheter - Från 20 av de mest populära ekonomisajterna i Sverige
 • Pressmeddelanden - Snabb leverans av PM till majoriteten av våra bolag
 • Insynshandel - Direkt från Finansinspektionen till din mobil
 • Blogginlägg - Vi har samlat över 50 av Sveriges populäraste bloggare
 • Videos - Kvalitétsmaterial i rörlig format

För alla dessa källor ovan skickar vi en pushnotis när något nytt inkommer till oss som rör dina bevakade bolag!

Kom igång med Börskollen-appen i 3 enkla steg

 1. Ladda ner appen; detta gör enklast genom att söka på Börskollen direkt i App Store eller Google Play i din mobil.
 2. Skapa ett kontoinlogg; vi rekommenderar starkt att du även registrerar dig/skapar ett konto då detta krävs för att kunna skapa bolagsbevakningar samt få pushnotiser.
 3. Skapa bolagsbevakningar; under Upptäck kan du söka fram de bolag som du vill bevaka genom att trycka på symbolen med hjärtat. Här får du också inspiration på populära eller trendande bolag. Börskollens bolagsdatasbas består av samtliga noterade nordiska bolag, samt en del större och populära bolag utanför Norden (företrädesvis USA). Vi adderar också manuellt vissa onoterade bolag som vi bedömer kan vara av intresse eller som är på väg mot börsen, så att du smidigt kan följa deras IPO-resa.

Skräddarsy ditt flöde

Skräddarsy pushnotiser; under Bevakningar ser du vilka bolag som du har valt att bevaka. Om du klickar på symbolen med ringklockan kan du skräddarsy för vilka källor du önskar pushnotiser. Om du klickar på bolagets namn får du även upp vår bolagssida där vi överskådligt samlar alla nyheter för bolaget i fråga (nyheter, insynshandel, videos, bloggar och pressmeddelanden). Om något inte fungerar som det ska kan du i vissa behöva ändra dina allmänna inställningar för notiser i din mobil.

Våra populära nyhetsbrev; Du även välja om du vill prenumerera på våra populära nyhetsbrev där vi en gånger per vecka samlar de i våra ögon mest läsvärda och aktuella nyheterna. Du kan sen enkelt slå av/på denna funktion direkt i appen, under ”Min sida”.

Summering

Vi hoppas att du efter att ha läst denna artikel inte längre kan motstå vår app! Om du stöter på någon form av problem, har någon fråga eller kanske saknar något bolag/aktie att bevaka hos oss så är du alltid välkommen att kontakta oss på [email protected]

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva använder och kan stå bakom. Inlägget innehåller annonslänkar och skulle du ha några frågor går det bra att kontakta oss här.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos nätmäklarna Nordnet.se och Avanza.se kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier, fonder eller andra typer av värdepapper. För att handla fonder till så låg kostnad som möjligt tycker vi dock att du ska spana in SAVR. Ett tips är att öppna konto hos flera av dessa för att dra nytta av ett större totalbelopp med courtagefri handel och låga avgifter.

Sänk dina månadskostnader och öka din sparkvot

Att hålla nere dina fasta kostnader är ett enkelt sätt att öka sin sparkvot. När det kommer till tråkiga utgifter som försäkringar är Hedvig med sin rimligt prissatta hemförsäkring ett givet tips. Dom skyltar med Sveriges nöjdaste kunder och själv sänkte vi vår kostnad för hemförsäkring med 2436 kr per år jämfört med det näst billigaste alternativet – pengar som vi istället nu kan placera på börsen. Jämför du med på deras hemsida!

Kom igång med bolagsbevakning i vår app

Vår populära kostnadsfria app erbjuder fler smidiga funktioner än vår hemsida - exempelvis kan du skapa personliga bolagsbevakningar och få pushnotiser via nya händelser.

Du prenumererar väl på våra nyhetsbrev?

Vi slår också ett slag för Börskollens nyhetsbrev där vi varje vecka handplockar de mest läsvärda uppslagen från de tusentals olika nyheter, bloggar etc som syns i våra nyhetsflöden varje vecka. Detta väver vi samman med egna intervjuer, tävlingar och aktuella erbjudanden!

Nyhetsbrev

Följ oss i sociala medier

Mer från Börskollen

Kom igång bolagsbevakning

Bevaka med pushnotiser


Vill du få en automatisk notis när det kommer en nyhet? Då rekommenderar vi att du laddar ner vår app idag!


Kom igång med bolagsbevakning i appen på 3 minuter