Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Accumeo

Accumeo har beviljats tillstånd av Finansinspektionen att tillhandahålla gräsrotsfinansieringstjänster

Accumeo blir därmed en av de första plattformarna i Sverige som beviljas tillstånd av  Finansinspektionen att tillhandahålla gräsrotsfinansieringstjänster enligt den nya EU-förordningen (2020/1503).

Bolag som genom digitala plattformar förmedlar investeringsmöjligheter och matchar investerare med bolag som söker finansiering måste ha tillstånd från Finansinspektionen när den nya EU-förordningen träder i kraft den 10:e november 2023. Förordningens huvudsyfte är att stärka investerarskyddet och göra det smidigare för plattformar att bedriva sin verksamhet över EU:s gränser.

Vi är glada och stolta över att ha nått denna milstolpe i vår strävan att demokratisera investeringar i onoterade bolag. Vi är övertygade om att det nya tillståndet kommer att öka förtroendet hos svenska privatpersoner att investera i bolag utanför börsen, vilket historiskt har visat sig vara en lukrativ tillgångsklass. Med detta tillstånd bekräftar vi att Accumeo sköter sin verksamhet i enlighet med den senaste lagstiftningen.” - Oden Vallien, VD Accumeo

Kontaktuppgifter Accumeo
Oden Vallien
oden@accumeo.com
+46 (0)763 099 990

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt