Affärsvärlden analyserar Bokusgruppen – kan bolaget stärka sin marginal framåt?
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden analyserar Bokusgruppen – kan bolaget stärka sin marginal framåt?

Affärsvärlden

Efter en framgångsrik julhandel har Bokusgruppen rapporterat starka resultat för 2023. Den avgörande faktorn framåt blir om företaget kan behålla och förhoppningsvis stärka sina marginaler. Om detta är fallet kan aktien anses vara underprissatt, vilket både kan rättfärdiga och locka till investeringar, enligt en analys från Affärsvärlden.

  • Bokusgruppens framgångar under 2023 drivs av stark julhandel.
  • Affärsvärlden ser en potential på 22 procent i aktien på ett par års sikt.
  • Om marginalerna kan hållas uppe kan aktien vara lockande för investerare.

Affärsvärlden förutser i sitt huvudscenario en potential på 22 procent i Bokusgruppens aktie inom ett par år. Tidningen skisserar en marginal på 4,5 procent ett par år framåt. Dock påpekar de att marginalen mycket väl kan landa på cirka en procentenhet över eller under detta.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutralt råd för Bokusgruppens aktie

Med tanke på dessa förutsättningar framstår risk/reward:en som balanserad i Bokusaktien, menar Affärsvärlden. De ger ett neutralt råd om aktien, vilket indikerar att det varken finns starka skäl att köpa eller sälja aktien i nuläget.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta övervaka utvecklingen för Bokusgruppen och dess aktie för att hålla våra läsare uppdaterade om eventuella förändringar.

Börskollen om Bokusgruppen

Bokusgruppen är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern BOKUS på First North. Bokusgruppen verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 2553 st ägare hos Avanza samt 727 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Bokusgruppen är en bokhandelsaktör som via kompletterande varumärken bedriver bokförsäljning. Gruppen innefattar varumärken som Bokus, Bokus Play och Akademibokhandeln där försäljning sker via butik och online. Förutom böcker erbjuds ett övrigt sortiment av spel, lek, planering samt presentinslagning och kort. Bolaget är primärt verksamma inom Norden. Bokusgruppen har sitt huvudkontor i Stockholm

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Bokusgruppen, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Bokusgruppen

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Bokusgruppen

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt