Affärsvärlden avråder från att teckna Nanoecho-aktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Noteringar & Emissioner

Affärsvärlden avråder från att teckna Nanoecho-aktien

Affärsvärlden

Medicinteknikbolaget Nanoecho, som fokuserar på diagnostik av rektalcancer, står inför en kommande börsnotering på First North. Affärsvärldens nyintroduktionsguide lyfter dock fram flera riskfaktorer som potentiella investerare bör vara medvetna om.

  • Stor marknad men hög projektkomplexitet
  • Tre varningsflaggor identifierade i granskningen
  • Affärsvärlden avråder från att teckna aktien

Stor potential men hög komplexitet

Nanoecho är ett medicinteknikbolag som utvecklar en lösning för förbättrad diagnostik av rektalcancer. Marknaden för denna typ av diagnostik bedöms vara stor, men projektet är samtidigt mycket komplext, enligt Affärsvärldens nyintroduktionsguide. Aktien kommer att noteras på First North den 28 juni med en teckningskurs på 40 öre per aktie.

Varningsflaggor identifierade

Affärsvärlden har identifierat tre varningsflaggor i sin granskning av Nanoecho. För det första finns det oklarheter kring bolagets framtida kapitalbehov. För det andra är prospektet bristfälligt med avseende på information om aktiekapitalets utveckling. Slutligen finns det osäkerheter kring bolagets ledning, då styrelseordförande och huvudägare Daniel Johnsson har varit styrelseledamot i två bolag som gått i konkurs och ett som likviderats under de senaste fem åren.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Affärsvärldens slutsats

Affärsvärlden är skeptisk till Nanoecho-aktien och rekommenderar att investerare avstår från att teckna den. Tidningen påpekar att nyckelpersonerna i bolaget har ett litet ägande och knappt verkar investera några egna pengar i emissionen. "Vi känner oss inte särskilt lockade av att chansa med den här aktien. Vårt råd blir teckna ej," skriver Affärsvärlden i sin analys.

Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och kommer att rapportera vidare om eventuella förändringar och uppdateringar kring Nanoechos börsnotering.

Börskollen om Nanoecho

NanoEcho är ett medicintekniskt företag baserat i Lund, Sverige, som strävar efter att tillhandahålla vården en mer exakt, enkel och kostnadseffektiv metod för att diagnostisera rektalcancer. Företaget utvecklar ett användarvänligt bildsystem som bygger på en teknik kallad magnetomotoriskt ultraljud, där nanoteknologi kombineras med modern ultraljudsteknik. Genom att använda nanopartiklar som kontrastmedel kan systemet skilja mellan frisk och sjuk vävnad baserat på mängden ansamlade partiklar. Målet med NanoEchos teknik är att erbjuda en mer pålitlig diagnostik av rektalcancer genom att avgöra om cancern har spridit sig till närliggande lymfkörtlar. Med förbättrad diagnostik kan vården optimera sina resurser och förbättra patienternas livskvalitet, vilket kan leda till betydande hälsoekonomiska fördelar för både sjukvården och samhället.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Nanoecho, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Nanoecho

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Nanoecho

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt