Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger köpråd för IT-konsulten

Affärsvärlden rekommenderar köp av aktier i IT-konsultföretaget Combinedx, trots osäkerhet kring konjunkturutsikterna. Enligt tidningen tyder den fortsatta anställningen av personal på en stark underliggande efterfrågan. Samtidigt varnar tidningen för risker som illikvid handel för aktien.

Combinedx, ett bolag inom IT-konsultbranschen, fortsätter att anställa personal vilket enligt Affärsvärlden indikerar att företagets ledning ser en stark underliggande efterfrågan på sina tjänster. Detta trots att konjunkturutsikterna för närvarande är mer osäkra än på länge, något som kan innebära att Combinedx agerar för opportunistiskt.

Investering för riskbenägna småbolagsälskare

Trots de osäkra utsikterna och riskerna, rekommenderar Affärsvärlden investerare som inte är rädda för risker och har en förkärlek för småbolag att överväga en investering i Combinedx. "På dessa premisser sätter vi ett köpråd", avslutar tidningen sin analys.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Risk för illikvid handel

En av de risker som Affärsvärlden lyfter fram är den potentiella illikvida handeln med aktien. Det innebär att det kan vara svårt att snabbt köpa eller sälja aktier utan att påverka aktiens pris, vilket kan innebära en risk för investerare.

Om CombinedX

CombinedX är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 816st ägare hos Avanza samt 361st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

CombinedX är en koncern av specialistbolag som hjälper företag och organisationer med digitalisering. Koncernen består av en grupp bolag specialiserade på att automatisera affärsflöden och processer, från kundinteraktion till produktion, med data som förändringsdrivare samt molnplattformar. Kunderna finns främst i sektorerna industri, handel, livsmedel, kommuner och myndigheter, säkerhet och bevakning, hälso- och sjukvård samt övrig tjänstesektor.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om CombinedX

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien CombinedX

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.