Affärsvärlden ger köpråd för IT-konsulten
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Affärsvärlden ger köpråd för IT-konsulten

Affärsvärlden

Affärsvärlden rekommenderar köp av aktier i IT-konsultföretaget Combinedx, trots osäkerhet kring konjunkturutsikterna. Enligt tidningen tyder den fortsatta anställningen av personal på en stark underliggande efterfrågan. Samtidigt varnar tidningen för risker som illikvid handel för aktien.

Combinedx, ett bolag inom IT-konsultbranschen, fortsätter att anställa personal vilket enligt Affärsvärlden indikerar att företagets ledning ser en stark underliggande efterfrågan på sina tjänster. Detta trots att konjunkturutsikterna för närvarande är mer osäkra än på länge, något som kan innebära att Combinedx agerar för opportunistiskt.

Investering för riskbenägna småbolagsälskare

Trots de osäkra utsikterna och riskerna, rekommenderar Affärsvärlden investerare som inte är rädda för risker och har en förkärlek för småbolag att överväga en investering i Combinedx. "På dessa premisser sätter vi ett köpråd", avslutar tidningen sin analys.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Risk för illikvid handel

En av de risker som Affärsvärlden lyfter fram är den potentiella illikvida handeln med aktien. Det innebär att det kan vara svårt att snabbt köpa eller sälja aktier utan att påverka aktiens pris, vilket kan innebära en risk för investerare.

Om CombinedX

CombinedX är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 816st ägare hos Avanza samt 361st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

CombinedX är en koncern av specialistbolag som hjälper företag och organisationer med digitalisering. Koncernen består av en grupp bolag specialiserade på att automatisera affärsflöden och processer, från kundinteraktion till produktion, med data som förändringsdrivare samt molnplattformar. Kunderna finns främst i sektorerna industri, handel, livsmedel, kommuner och myndigheter, säkerhet och bevakning, hälso- och sjukvård samt övrig tjänstesektor.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om CombinedX

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien CombinedX

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt