Affärsvärlden ger nytt köpråd på Dala Energi – så stor är potentialen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Affärsvärlden ger nytt köpråd på Dala Energi – så stor är potentialen

Affärsvärlden

Affärsvärlden har återigen utfärdat ett köpråd för energibolaget Dala Energi efter att Nordion Energi satt sig i budstriden. Tidningen ser goda chanser för ett positivt utfall från Nordions erbjudande, vilket kan innebära en bättre exitmöjlighet för minoritetsägare än det tidigare budet från Ellevio.

  • Affärsvärlden uppdaterar sitt köpråd för Dala Energi.
  • Nordion Energi ger sig in i budstriden.
  • Positiva utsikter för en strukturaffär som värderar aktien till minst 88,85 kr.

Affärsvärlden har publicerat en ny analys där de återigen rekommenderar köp av aktier i Dala Energi. Anledningen är att Nordion Energi nu har gett sig in i budstriden om det svenska energibolaget. För mer detaljer, se Affärsvärlden.

Ny aktör i budstriden

Efter att Nordion Energi trätt fram med ett nytt bud på Dala Energi, har Affärsvärlden valt att revidera sitt tidigare avslag på köprådet. Tidigare hade tidningen slopat sitt köpråd efter att Ellevio lagt ett bud som inte ansågs tillräckligt attraktivt.

Förväntningar på Nordions erbjudande

Affärsvärlden anser att sannolikheten för ett positivt mottagande av Nordions erbjudande är hög. Tidningen betonar vikten av att Dala Energis styrelse följer upp sitt löfte om en attraktiv exitmöjlighet för minoritetsägare, en möjlighet som förväntas överträffa Ellevios tidigare bud.

I analysen skriver tidningen: "Vi tror att sannolikheten för att Nordions erbjudande får positivt gehör är goda. Om så sker är det särskilt viktigt att styrelsen fullföljer löftet om en attraktiv exitmöjlighet för minoritetsägarna, som är bättre än det bud Ellevio erbjudit."

Attraktiv värdering

Affärsvärlden framhåller att det nya budet från Nordion ökar oddsen för en strukturaffär som kan värdera Dala Energi till minst 88,85 kronor per aktie. Detta har lett till att tidningen nu återigen rekommenderar köp av aktien för investerare som är intresserade av 'särskilda situationer'.

Som vi på Börskollen ser det, erbjuder detta en intressant möjlighet för investerare att överväga Dala Energi med de nya förutsättningarna på plats.

Börskollen om Dala Energi

Dala Energi är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern DE på First North. Dala Energi verkar inom sektorn Kraftförsörjning och aktien har 921 st ägare hos Avanza samt 211 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Dala Energi är ett företag som verkar inom energibranschen. Deras expertis ligger främst inom utveckling och distribution av elnät. Företaget tillhandahåller ett omfattande utbud av lösningar, som främst omfattar el- och fibernät i den nordiska regionen. Förutom sin kärnverksamhet satsar Dala Energi också på produktion av förnybar energi.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Dala Energi, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Dala Energi

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Dala Energi

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt