Affärsvärlden: Intrum kan komma att behöva nyemission
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden: Intrum kan komma att behöva nyemission

Affärsvärlden:

Affärsvärlden analyserar inkassokoncernen Intrum och det framkommer att även om företaget gör allt för att undvika en nyemission, kan investerare behöva förbereda sig på ett sådant scenario. Detta är ett neutralt råd för aktien, men en emission anses vara det mest fördelaktiga för Intrum, även om situationen kan förvärras ju längre det tar.

  • Inkassokoncernen Intrum kan komma att behöva genomföra en nyemission, enligt Affärsvärlden.
  • Trots företagets ansträngningar att undvika detta, kan investerare behöva vara beredda på scenario med nyemission.
  • Affärsvärldens råd för aktien är neutralt, men de anser att en emission vore fördelaktig för Intrum.

Enligt analysen som publicerades av Affärsvärlden på tisdagen kan Intrum behöva överväga att genomföra en nyemission, även om företaget för närvarande gör allt för att undvika denna åtgärd. Affärsvärlden förklarar att om Intrum dröjer med att genomföra en eventuell emission, kan omständigheterna förvärras.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutral inställning till Intrum-aktien

Affärsvärlden har en neutral inställning till Intrums aktie. De anser att en nyemission skulle vara det mest fördelaktiga för Intrum, men varnar samtidigt för att situationen kan bli sämre ju längre företaget dröjer med denna åtgärd.

Hos Börskollen följer vi noggrant utvecklingen kring Intrum och dess potentiella emission, och kommer att hålla er uppdaterade om eventuella förändringar.

Börskollen om Intrum

Intrum är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern INTRUM på Large Cap. Intrum verkar inom sektorn Finans & Fastighet och aktien har 38256 st ägare hos Avanza samt 9052 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Intrum är verksamma inom finansbranschen. Bolaget specialiserar sig inom hantering av diverse kredithanteringstjänster, med störst inriktning mot fakturaköp, kreditinformation, fakturering och inkassorelaterade frågor. Intrum grundades ursprungligen 1924 och har idag verksamhet främst inom den europeiska marknaden, med små- och medelstora företag som dominerande kundbas. Huvudkontoret ligger i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Intrum, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Intrum

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Intrum

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt