Affärsvärlden: Sälj Flexion – "stor röd flagga" gör aktien oinvesterbar
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden: Sälj Flexion – "stor röd flagga" gör aktien oinvesterbar

Affärsvärlden:

Affärsvärlden har säljstämplat den brittiska mobilspelsdistributören Flexion Mobile, då företaget hittills inte lyckats presentera sin årsredovisning för 2022. Detta framgår av en nyligen publicerad analys. Flexion Mobile har hävdat att en insolvent kund och tidigare närstående part till dotterbolaget Audiencly är orsaken till denna försening, vilket Affärsvärlden anser vara en otillräcklig förklaring.

  • Affärsvärlden säljstämplar Flexion Mobile, vilket innebär att man rekommenderar investerare att sälja aktien.
  • Flexion Mobile har ännu inte presenterat sin årsredovisning för 2022.
  • Affärsvärlden anser att orsaken till förseningen inte är tillfredsställande.

Enligt Affärsvärlden är detta en "stor röd flagga" som gör Flexion oinvesterbar. "Risken är överhängande att läget är betydligt värre än vad bolaget hittills gjort sken av. Vi ser därför risk/reward i Flexion som usel", skriver tidningen.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutralt råd blev till säljråd

I april gav Affärsvärlden ett neutralt råd för Flexion Mobiles aktie. Men sedan dess har aktiens värde minskat med cirka 40 procent. Denna kraftiga nedgång, tillsammans med företagets oförmåga att presentera en årsredovisning, har fått Affärsvärlden att ändra sin rekommendation till en försäljning.

Om Flexion Mobile

Flexion Mobile är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 1832st ägare hos Avanza samt 378st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Flexion Mobile är ett IT-bolag. Bolaget har utvecklat olika tekniska plattformar inriktade mot kunder inom spelutveckling. Visionen är att erbjuda mobila plattformar som bolagets kunder kan använda för att lättare distribuera spel i sina försäljningskanaler. Störst verksamhet återfinns på den europeiska marknaden. Flexion Mobile grundades under 2007 och har sitt huvudkontor i London.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Flexion Mobile

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Flexion Mobile

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.