Affärsvärlden sätter sälj på teknikföretaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden sätter sälj på teknikföretaget

Affärsvärlden

Affärsvärlden ger ett säljråd för det svenska teknikföretaget Upsales Technology, med bakgrund i att företagets tillväxt har bromsat in. Tidningen varnar också för att marginalerna kan komma att pressas om företaget inte lyckas återhämta sin tillväxt.

  • Affärsvärlden rekommenderar försäljning av Upsales Technology på grund av minskad tillväxt.
  • Upsales har haft oförändrat eller minskat ARR-värde i fem raka kvartal.
  • Marginalerna kan pressas om tillväxten inte tar fart igen.

Enligt Affärsvärldens analys har Upsales Technology sett en avmattning i sin tillväxt under det senaste året. ARR-värdet, som är en nyckelindikator på företagets prestation, har antingen varit oförändrat eller minskat i fem raka kvartal. Detta är ett tecken på att företaget inte presterar så bra som förväntat.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Marginalpress om tillväxten inte återupptas

Tidningen varnar vidare för att Upsales Technology kan komma att uppleva press på sina marginaler om företaget inte lyckas återhämta sin tillväxt. Marginalerna kan krympa om företaget tvingas till kostnadsbesparingar för att kompensera för den minskade tillväxten. Detta betyder att företagets lönsamhet kan komma att påverkas negativt på lång sikt.

Hos Börskollen följer vi noggrant utvecklingen för Upsales Technology och andra företag inom tekniksektorn. Vi kommer att hålla våra läsare uppdaterade om eventuella förändringar i Upsales tillväxt och lönsamhet.

Börskollen om Upsales

Upsales är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern UPSALE på First North. Upsales verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 977 st ägare hos Avanza samt 199 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Upsales Technology är ett teknikbolag. Bolaget har idag utvecklat en teknologisk plattform anpassad för hantering av sälj- och kundkommunikation. Lösningarna som erbjuds inkluderar exempelvis analys av kundgrupper, segmentering, samt kommunikation - och marknadsföringshantering. Utöver erbjuds utbildning och support inom arbetsområdet. Kunderna återfinns huvudsakligen runtom den nordiska marknaden, med små- och medelstora företagskunder som störst kundbas.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Upsales, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Upsales

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Upsales

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt