Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden

Affärsvärlden ser en potentiellt stor nedgång i e-handlaren

E-handelsföretaget Lyko uppmanas av Affärsvärlden att ompröva sin finansieringsstrategi för sitt stora automationsprojekt. Tidningen menar att Lyko, med sin nuvarande svaga lönsamhet, bör satsa på eget kapital istället för att ta upp lån, för att undvika en ohållbar skuldsättningsnivå.

Enligt en analys från Affärsvärlden kan Lykos skuldsättning komma att svälla utöver hållbara nivåer om företaget fortsätter att finansiera sitt omfattande automationsprojekt med lån. Tidningen uppmanar därför bolagets huvudägare att överväga att finansiera projektet med eget kapital.

Risk för kraftig nedgång i aktiens värde

Affärsvärlden varnar också för en potentiell nedgång i aktiens värde om inte förändringar genomförs. I tidningens huvudscenario ser de en nedsida i aktien på 38 procent på ett par års sikt.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ett klart säljråd från Affärsvärlden

I sin slutanalys ger Affärsvärlden ett tydligt säljråd för Lyko. De menar att med en låg och ostadig lönsamhet är Lyko inte ett företag som kan eller bör ha en hög skuldbörda. "Detta är ett tydligt säljråd. Med låg och svajig lönsamhet är Lyko inte ett bolag som kan eller bör bära särskilt hög skuld", skriver tidningen i sin slutsats.

Om Lyko

Lyko är ett bolag från Sverige och listat på First North. Bolaget verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 5678st ägare hos Avanza samt 879st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

Lyko Group är en koncern som idag bedriver försäljning av hårvård och skönhetsprodukter. Försäljning sker både via webbplatser och fysiska butiker, med störst marknad inom Norden. Förutom hårvård består produktportföljen exempelvis av hudvård, smink, kosttillskott, samt hand- och fotvård som huvudsakligen säljs under externa varumärken. I övrigt har Lyko även produkter under eget varumärke.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Lyko

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Lyko

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.