Affärsvärlden ser potential i Axfoods jätteaffär – sätter köpstämpel
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Affärsvärlden ser potential i Axfoods jätteaffär – sätter köpstämpel

Affärsvärlden

Dagligvarubolaget Axfood har köpt City Gross, som de senaste åren har förlorat marknadsandelar och nu går med förlust. Affärsvärlden ser potential för vinsttillväxt om Axfood lyckas stärka City Gross varumärke och position. I sin analys ger tidningen ett köpråd för Axfood-aktien.

  • Axfood förvärvar City Gross trots dess nuvarande förluster.
  • Analys visar potential för 18 procent ökning i aktien på några års sikt.
  • Axfood kan öka nettoresultatet med över 30 procent på tre år.

Strategiska utmaningar

Axfood har förvärvat City Gross, som har haft en tuff period med förlorade marknadsandelar och nuvarande förluster. Att stärka City Gross varumärke och positionering blir en stor utmaning för Axfood. Om de lyckas kan detta dock leda till betydande vinsttillväxt, enligt en analys från Affärsvärlden.

Potential för vinsttillväxt

I sin analys ser Affärsvärlden en potential för en ökning på 18 procent i Axfood-aktien på några års sikt. Tidningen skriver att Axfood kan höja sitt nettoresultat med över 30 procent totalt under de kommande tre åren. Detta skulle innebära en betydande förbättring för företaget, även om det kan ta tid att få ordning på City Gross.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Stark balansräkning och låg risk

Analysen noterar även att Axfood har en stark balansräkning och en i övrigt låg risknivå. Detta gör förvärvet av City Gross till ett ganska lockande alternativ för investerare, trots de utmaningar som kan uppstå. Affärsvärlden avslutar sin analys med att ge ett köpråd för Axfood-aktien.

Vi på Börskollen följer denna utveckling noga och kommer att fortsätta rapportera om Axfoods framsteg och hur de hanterar integrationen av City Gross.

Börskollen om Axfood

Axfood är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern AXFO på Large Cap. Axfood verkar inom sektorn Dagligvaror och aktien har 85804 st ägare hos Avanza samt 11356 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Axfood är ett företag som arbetar inom livsmedelsbranschen. De är specialiserade på både detaljhandel och grossisthandel, och inom koncernen finns flera välkända livsmedelskedjor, såsom Hemköp, Willys och PrisXtra. Dessutom bedriver företaget grossistverksamhet genom Dagab och Axfood Närlivs. För närvarande kommer majoriteten av deras försäljning från den svenska marknaden. Företagets huvudkontor är beläget i Stockholm.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Axfood, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Axfood

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Axfood

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt