Affärsvärlden ser stor potential i it-konsultbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Investeringstips

Affärsvärlden ser stor potential i it-konsultbolaget

Affärsvärlden

IT-konsultbolaget Avensia har haft ett par år med svag lönsamhet. Genom kostnadsbesparingar och fokus på att förbättra marginalerna, ser företaget nu en positiv framtid. Affärsvärlden ser en potential på 47 procent i aktien på ett par års sikt.

  • Avensia satsar på att stärka sina marginaler
  • Affärsvärlden ser en potential på 47 procent i aktien
  • Bolaget har genomfört kostnadsbesparingar

Enligt en analys publicerad på Affärsvärlden har IT-konsultbolaget Avensia haft ett par år med svag lönsamhet. För att vända trenden har bolaget genomfört kostnadsbesparingsåtgärder och fokuserar nu på att förbättra sina marginaler. I våras presenterade Avensia nya finansiella mål, och om dessa uppnås finns det en betydande uppsida i aktien.

Potential på 47 procent

I sin analys ser Affärsvärlden en potential på 47 procent i Avensia-aktien på ett par års sikt, i sitt huvudscenario. Detta innebär en betydande uppsida för investerare som är villiga att acceptera den medföljande risken.

Köpråd för tålmodiga investerare

Affärsvärlden skriver: "För investerare som har tålamod, gillar småbolag och accepterar risknivån kan Avensia vara ett intressant alternativ. Vi sätter ett köpråd". Analysen betonar att tålamod och acceptans för risk är avgörande för att investera i Avensia, men att belöningen kan vara stor om bolaget når sina mål.

På Börskollen håller vi med om att Avensia kan vara ett spännande alternativ för riskvilliga investerare. Deras fokus på att stärka marginalerna och genomföra kostnadsbesparingar kan ge positiva resultat på lång sikt.

Börskollen om Avensia

Avensia är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern AVEN på First North. Avensia verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 1529 st ägare hos Avanza samt 400 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Avensia är ett techföretag som specialiserar sig på att tillhandahålla och installera e-handelslösningar baserade på omnikanalsystem, NET-teknologi och innehållshanteringssystem (CMS). De hjälper sina kunder att bygga nya e-handelssystem och fungerar även som rådgivare genom hela utvecklingsprocessen. Deras kundbas inkluderar både privatpersoner och företag från olika branscher. Företagets huvudkontor finns i Lund.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Avensia, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Avensia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Avensia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt