Affärsvärlden skeptisk till nynoterade fintechbolaget
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Affärsvärlden skeptisk till nynoterade fintechbolaget

Affärsvärlden

Det svenska fintechbolaget Neovici har nyligen noterats på First North, men Affärsvärlden är inte övertygade om bolagets potential. Aktien har handlats i ett brett intervall under dagen och analytikerna pekar på flera utmaningar som kan påverka bolagets framtid.

  • Neovici erbjuder en AI-baserad plattform för fakturahantering.
  • Aktien handlades mellan 11,988 och 25 kronor första dagen.
  • Analytiker från Affärsvärlden är skeptiska till bolagets ekonomi.

Enligt en artikel från Affärsvärlden, har fintechbolaget Neovici idag noterats på First North genom en direktnotering. Under dagen har aktien handlats i ett brett intervall mellan 11,988 och 25 kronor, och i skrivande stund ligger kursen på 13,50 kronor.

Neovici’s erbjudande och kundbas

Neovici är ett mjukvarubolag som erbjuder en AI-baserad plattform för att automatisera processer som fakturakontroller. Affärsvärlden noterar att Neovici har en produkt som verkar vara uppskattad av kunderna, med ICA Gruppen som den mest framstående kunden. ICA Gruppen tros också fungera som en stark referenskund som kan locka fler kunder framöver.

Ekonomiska utmaningar framöver

Trots en lovande produkt och en stark kundbas, uttrycker Affärsvärlden oro för Neovicis ekonomiska framtid. Förlusterna är betydande och det finns en uppfattning om att bolaget kan behöva ytterligare kapital inom de kommande åren. Att Neovici valde att inte genomföra en traditionell IPO, där ett erbjudande presenteras i samband med noteringen, anses också vara en ovanlig och något märklig strategi.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta följa Neovicis utveckling och rapportera om eventuella ekonomiska förändringar och affärsstrategier som kan påverka bolagets framtid. Håll utkik efter fler uppdateringar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt