Affärsvärlden tar hem vinsten i elbolaget efter 79% uppgång
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Affärsvärlden tar hem vinsten i elbolaget efter 79% uppgång

Affärsvärlden

Enligt Affärsvärlden är det dags att realisera vinsten i Dala Energi efter att Ellevio lagt ett bud på bolaget. Affärsvärlden har tidigare rekommenderat köp av aktien och nu ser de en avkastning på 79 procent sedan föregående rekommendation. Framtiden för Dala Energi är nu upp till kommunerna Gagnef, Leksand och Rättvik att avgöra.

  • Ellevio har lagt ett bud på Dala Energi och Affärsvärlden väljer att ta hem sin vinst i bolaget.
  • Kommunerna Gagnef, Leksand och Rättvik, ägare till 49 procent av Dala Energis aktier, har nu makten att avgöra bolagets framtid.
  • Om det blir en budstrid kan aktieägarna potentiellt få ut 110 kronor per aktie, enligt Affärsvärlden.

Avkastning på 79 procent

Affärsvärlden har haft ett köpråd på Dala Energi sedan 2022 och nu väljer de att ta hem vinsten. Avkastningen sedan senaste rekommendationen ligger på 79 procent, eller 106 procent sedan de först skrev om aktien under hösten 2022.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Ellevios bud och kommunernas makt

Ellevio har lagt ett bud som värderar Dala Energi till totalt 2,23 miljarder kronor. Huruvida budet accepteras eller inte ligger nu i händerna på kommunerna Gagnef, Leksand och Rättvik, som tillsammans äger 49 procent av aktierna i bolaget.

Enligt Affärsvärlden kan aktieägare, i händelse av en budstrid, få ut runt 110 kronor per aktie. Det nuvarande budet ligger dock på 90 kronor per aktie. Vi på Börskollen kommer fortsätta följa utvecklingen och rapportera om eventuella förändringar.

Börskollen om Dala Energi

Dala Energi är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern DE på First North. Dala Energi verkar inom sektorn Kraftförsörjning och aktien har 1116 st ägare hos Avanza samt 248 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Dala Energi är verksamma inom energisektorn. Bolagets specialistkompetens återfinns inom utveckling och distribution av elnät. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av lösningar, huvudsakligen bestående av el- och fibernät runtom den nordiska hemmamarknaden. Utöver huvudverksamheten fokuserar bolaget även på förnybar elproduktion.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Dala Energi, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Dala Energi

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Dala Energi

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt