Afv: Begränsad uppsida i Aker Carbon Capture – pressas av låga priser på utsläppsrätter
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Afv: Begränsad uppsida i Aker Carbon Capture – pressas av låga priser på utsläppsrätter

Afv:

Den norska aktören Aker Carbon Capture, påverkas negativt av låga priser på utsläppsrätter och kundernas tvekan att ta större investeringsbeslut. Affärsvärlden rapporterar att bolagets aktie endast har en potential på 9 procent i sitt huvudscenario på ett par års sikt.

  • Aker Carbon Capture kämpar med låga priser på utsläppsrätter och ovilja hos kunder att investera.
  • Affärsvärlden förutser en aktiepotential på 9 procent för bolaget på ett par års sikt.

Aker Carbon Capture upplever utmaningar på grund av både låga priser på utsläppsrätter och kundernas tveksamhet inför att fatta stora investeringsbeslut. Detta rapporterar tidningen Affärsvärlden.

Kundtvekan och låga priser pressar bolaget

Affärsvärlden, som har analyserat Aker Carbon Captures situation, menar att bolagets aktie har en begränsad uppsida. I sitt huvudscenario förutsäger de endast en potential på 9 procent inom ett par år.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Neutralt råd från Affärsvärlden

"Nu pekar inte huvudscenariot på en bra uppsida men mycket handlar snarare om man vågar tror på något i stil med det optimistiska scenariot. Vi är som sagt lite lockade men vågar inte utfärda ett generellt köpråd", konstaterar Affärsvärlden.

Vi på Börskollen kommer att fortsätta övervaka utvecklingen för Aker Carbon Capture, särskilt med tanke på de utmaningar som bolaget står inför.

Börskollen om Aker Carbon Capture

Aker Carbon Capture är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Norge och handlas med tickern ACC på Oslo Bors. Aker Carbon Capture verkar inom sektorn Industri och aktien har 3013 st ägare hos Avanza samt 11781 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Aker Carbon Capture är verksamma inom tillverkningsindustrin. Bolaget arbetar med produktion och utveckling av produkter som minskar kolutsläpp. Utöver huvudverksamheten erbjuds eftermarknadsservice, support och underhåll. Kunderna återfinns inom ett flertal branscher inom tillverkningsindustrin. Verksamhet innehas på global nivå, med störst närvaro inom Europa.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Aker Carbon Capture, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Aker Carbon Capture

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Aker Carbon Capture

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt