Ägare räddar krisande modeföretaget med 170 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ägare räddar krisande modeföretaget med 170 miljoner kronor

Ägare

Modeföretaget Na-kd, som brottas med ekonomiska problem, har säkrat 170 miljoner kronor i kapital och krediter från sina ägare. Det franska riskkapitalbolaget Quadrille står för huvuddelen av finansieringen. Kapitalinjektionen förväntas vända på bolagets svåra situation, enligt Na-kd:s VD.

  • Na-kd har säkrat 170 miljoner kronor i kapital och krediter genom en nyemission.
  • Det franska riskkapitalbolaget Quadrille står för majoriteten av finansieringen.
  • Bolaget tror att denna finansiering kommer att vända på dess svåra ekonomiska situation.

Na-kd, ett svenskt modeföretag som kämpat ekonomiskt, kommer att räddas av sina ägare. Företaget har fått 170 miljoner kronor i kapital och krediter, rapporterar Dagens industri. Finansieringen kommer i huvudsak från det franska riskkapitalbolaget Quadrille, som stod för majoriteten av pengarna i en nyemission.

Quadrilles roll i räddningsaktionen

Quadrille var före emissionen den tredje största ägaren i Na-kd, med 11 procent av aktierna. Deras bidrag till denna kapitalinjektion visar företagets engagemang för Na-kd och dess framtid.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Hopp om en ljusare framtid för Na-kd

Na-kd:s ledning är övertygad om att detta tillskott av kapital kommer att vända den nuvarande krisen. Företaget, som under 2021 var värderat till 5 miljarder kronor, hade en värdering på endast 1,5 miljarder kronor i början av 2023. Trots detta uttrycker VD Mattias Jacobsson stark optimism inför framtiden. Han säger till Dagens Industri: "Jag är helt säker på att vi kommer leverera ett positivt ebitda-resultat under 2024".

Om NA-KD

NA-KD är snabbväxande aktör inom mode och e-handel.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om NA-KD

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien NA-KD

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.