Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Airbnb

Airbnb förvärvar startupbolaget Gameplanner.AI

Airbnb, den populära plattformen för privat bostadsuthyrning, har gjort sitt första förvärv sedan företaget börsnoterades. Köpet är värt nästan 200 miljoner dollar och involverar startupbolaget Gameplanner.AI, vilket grundades av Adam Cheyer, en av skaparna bakom Siri.

Airbnb förvärvar Gameplanner.AI, ett företag som har varit i så kallat "stealth mode" sedan det grundades 2020. Detta innebär att företaget har arbetat borta från den offentliga blicken av olika anledningar - till exempel för att skydda sina immateriella rättigheter eller för att undvika distraktioner.

En boost för Airbnbs AI-projekt

Förvärvet av Gameplanner.AI kommer att öka utvecklingen av Airbnbs AI-projekt, enligt källor till CNBC. Det är tydligt att Airbnb ser potential i att stärka sina teknologiska kapaciteter genom att integrera Gameplanner.AIs expertis och innovationer.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Om Adam Cheyer

Adam Cheyer är en välkänd profil inom techvärlden. Förutom att ha grundat Gameplanner.AI, är han också känd för att ha varit en av skaparna till Siri, den virtuella assistenten som Apple förvärvade. Dessutom grundade han Viv Labs, ett företag som blev grunden för Samsungs röstassistent. Cheyers erfarenhet och framgång inom AI-teknologi understryker betydelsen av Airbnbs senaste förvärv.

Om Airbnb Inc

Airbnb är verksamma inom servicebranschen. Bolaget erbjuder en digital plattform för bokning och vidareuthyrning av rum, lägenheter och hus runtom den globala marknaden. Plattformen används av uthyrare som hyr ut bostäder, temporärt och under längre tidsperioder, till diverse privatpersoner. Störst verksamhet återfinns inom Nordamerika och Europa.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Airbnb Inc

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.