Airbnb förvärvar startupbolaget Gameplanner.AI
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Airbnb förvärvar startupbolaget Gameplanner.AI

Airbnb

Airbnb, den populära plattformen för privat bostadsuthyrning, har gjort sitt första förvärv sedan företaget börsnoterades. Köpet är värt nästan 200 miljoner dollar och involverar startupbolaget Gameplanner.AI, vilket grundades av Adam Cheyer, en av skaparna bakom Siri.

Airbnb förvärvar Gameplanner.AI, ett företag som har varit i så kallat "stealth mode" sedan det grundades 2020. Detta innebär att företaget har arbetat borta från den offentliga blicken av olika anledningar - till exempel för att skydda sina immateriella rättigheter eller för att undvika distraktioner.

En boost för Airbnbs AI-projekt

Förvärvet av Gameplanner.AI kommer att öka utvecklingen av Airbnbs AI-projekt, enligt källor till CNBC. Det är tydligt att Airbnb ser potential i att stärka sina teknologiska kapaciteter genom att integrera Gameplanner.AIs expertis och innovationer.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Om Adam Cheyer

Adam Cheyer är en välkänd profil inom techvärlden. Förutom att ha grundat Gameplanner.AI, är han också känd för att ha varit en av skaparna till Siri, den virtuella assistenten som Apple förvärvade. Dessutom grundade han Viv Labs, ett företag som blev grunden för Samsungs röstassistent. Cheyers erfarenhet och framgång inom AI-teknologi understryker betydelsen av Airbnbs senaste förvärv.

Om Airbnb Inc

Airbnb är verksamma inom servicebranschen. Bolaget erbjuder en digital plattform för bokning och vidareuthyrning av rum, lägenheter och hus runtom den globala marknaden. Plattformen används av uthyrare som hyr ut bostäder, temporärt och under längre tidsperioder, till diverse privatpersoner. Störst verksamhet återfinns inom Nordamerika och Europa.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Airbnb Inc

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt