Aixia kan slå igenom 2024 enligt Analysguiden
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Aixia kan slå igenom 2024 enligt Analysguiden

Aixia

Enligt en uppdragsanalys av Analysguiden kan 2024 vara året då it-konsultbolaget Aixia slår igenom på allvar. Företaget har redan en rekordorder i bagaget och har inlett året starkt. Trots detta menar Analysguiden att marknaden redan har prisat in mycket av detta.

  • 2024 kan vara året då Aixia slår igenom på allvar, enligt Analysguiden.
  • Aixia inledde året starkt med en nettoomsättning på 205,6 miljoner kronor.
  • Aixias aktie har stigit över 70 procent sedan rapporten den 22 februari.

Analysguidens rapport anger att Aixia, trots en stark inledning på 2024 med en nettoomsättning på 205,6 miljoner kronor, inte nådde upp till den estimerade siffran på 215 miljoner. Detta på grund av negativa valutaeffekter kopplade till företagets rekordorder på 185 miljoner kronor.

En kvalitetsstämpel för Aixia

"Aixia kvalificerar sig nu för att kunna hantera och slutföra stora affärer, vilket vi på Analysguiden ser som en kvalitetsstämpel", skriver analystjänsten. "Vi tror att 2024 kan bli året då bolaget verkligen slår igenom och höjer vårt motiverade värde till 158 (108) kronor baserat på vår prognos".

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Marknaden har prisat in mycket

Trots Aixias styrka och potential, pekar Analysguiden på att marknaden redan kan ha prisat in det mesta. Aktien, som har stigit över 70 procent sedan företagets rapport den 22 februari, handlas senast till 161 kronor. Detta kan innebära att det blir svårt att se ytterligare uppgång i aktien, enligt Analysguiden.

Börskollen om Aixia

Aixia är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern AIXIA B på Spotlight. Aixia verkar inom sektorn Informationsteknik och aktien har 439 st ägare hos Avanza samt 103 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Aixia Group levererar IT-infrastruktur, drift och molntjänster. Idag arbetar bolaget med AI samt uppbyggnad av datacenter för utveckling inom AI. Utöver har bolaget egen utveckling av mjukvaror för ML Ops (machine learning operations) och hantering av Big Data. Aixia Group bedriver även utveckling inom applicerad AI inom industrisektorn för att öka automatiseringen av olika processer genom bland annat Machine Vision. Kunderna återfinns inom ett flertal branscher.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Aixia, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Aixia

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Aixia

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt