Aktieägarna godkänner Musks superlön
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Aktieägarna godkänner Musks superlön

Aktieägarna

En av världens rikaste män får som han vill. Teslas aktieägare har godkänt vd:n Elon Musks omstridda ersättningspaket i hundramiljardersklassen.

Tesla har lobbat hårt för att få grönt ljus för superlönen, bland annat i inlägg på den Musk-ägda plattformen X.

Och redan inför torsdagens stämma meddelade Musk att han med "bred marginal" fått aktieägarnas stöd. Det kunde vid 23-tiden svensk tid bekräftas på stämman.

Det handlar om ett ersättningspaket, med aktuell aktiekurs värt omkring 500 miljarder kronor, som ägaren och vd:n Musk fick 2018. En domstol underkände senare paketet – varpå det blev en fråga för aktieägarna.

Aktieägarnas ja innebär inte att Musk omedelbart kan lägga vantarna på pengarna. Men det ger honom och Tesla självförtroende i den fortsatta processen för att upphäva domstolsbeslutet.

Flera av dem som ställt sig bakom ersättningen har beskrivit den som en nödvändig morot för att hålla Musk kvar i bolaget.

Bland de tunga aktieägare som motsatt sig ersättningspaketet och sagt nej finns norska oljefonden. En annan kritiker är pensionsfonden California’s state teachers retirement system som beskrivit ersättningen som "absurd".

På stämmans dagordning stod också en flytt av bolagets registrering från Delaware till Texas, där huvudkontoret ligger. Även där blev det grönt ljus.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt