Nyhet

Aktiecase:

Aktiecase: Hög avkastning och ökad efterfråga i Europa gör FLEX LNG till ett starkt köp

FLEX LNG är ett ungt transportföretag för flytande naturgas med hög avkastning och ny flotta. Företaget är väl positionerat att dra nytta av den ökade efterfråga industrin lär se när Europa söker efter LNG-tillförsel för att kompensera sitt beroende av rysk gas.

Upplysning: Analysen är framtagen av Augere – en tradingcommunity och signalservice, och innehåller samarbetslänkar.

Kriget i Ukraina har blottlagt en obekväm verklighet för Europa när det kommer till att sanktionera Rysslands mest lukrativa industri nämligen gas och olja. Rysk gas utgör nästan 40 % av Europas försörjning. Dessutom förväntas äldre fartyg tas upp från vattnet när nya IMO-regler om utsläpp träder i kraft och det kommer gynna FLEX med sin nya flotta.

  • Flex LNG höjde sin utdelning till 3,00 USD per år, en nivå som ledningen hoppas kunna behålla, vilket ger företaget en direktavkastning på över 13,5 %
  • I Europa ska 50 miljarder kubikmeter rysk gas per år ersättas med flytande naturgas vilket innebär en kraftigt ökad efterfråga
  • Sammantaget ser FLEXs resultatsituation under de närmsta åren bra ut då företaget innehar en bra flotta där fartygen i genomsnitt bara är två år gamla.

Teknisk analys av FLEX LNG

Nedan teknisk analys presenteras i form av en Elliott Wave-karta i kombination med Fibonaccis och andra klassiska tekniska mönster.

Nedan är vad vi inom Elliott Wave kallar för en triangel och består utav fem överlappande vågor som vardera kan subindeles i tre. Man brukar säga att en triangel uppstår för att representera en balans av köp- och sälj-kraft, denna balans av krafter skapar en sidledes rörelse med lägre volym och ökad volatilitet. En triangel märks ut genom att sammankoppla bokstäverna A-B-C-D-E.

Enligt kartan nedan håller vi på att avsluta våg D och priset ska när som börja arbeta sig ner till våg E. Vår erfarenhet är att våg E mer ofta än sällan inte når den nedre trendlinjen innan vändning kommer och utav den anledningen sätter vi redan köp 21,59, detta sammanfaller väl med ett gap i priset och Fibonacci 61,8 % som ibland benämns som ”Golden Zone” för en vändning.


FLEX LNG-aktien är noterad i såväl Norge som i USA och i det här fallet är den tekniska analysen gjord på den USA-listade aktien, som du här finner hos Avanza.

Ticker: FLNG
Köpzon: 21,59-21,00 USD
Stop loss: 19,83 USD
Target price: 35,82 USD

Nyfiken på fler skarpa case? Spana in Augere

Hos Augere får du ta del av analyser, strategier och verktyg som hjälper dig få ett försprång på börsen. Plattformen för samman privata börsentusiaster och professionella traders i en community där du kan följa kortsiktiga aktieaffärer och längre trades. I Augeres utbildningsportal hittar du allt du behöver för att själv bemästra marknaden!


Upplysning: Analysen är framtagen av Augere – en tradingcommunity och signalservice, och innehåller samarbetslänkar. Analysens syfte är endast att inspirera till kunskap och inget av det som skrivs ska ses som någon form av investeringsrådgivning eller uppmaning till affärsbeslut av något slag. Eventuella investeringsbeslut fattas alltid självständigt av dig som läsare.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om FLEX LNG

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien FLEX LNG

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt