Aktiecase: Hög avkastning och ökad efterfråga i Europa gör FLEX LNG till ett starkt köp
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Aktiecase: Hög avkastning och ökad efterfråga i Europa gör FLEX LNG till ett starkt köp

Aktiecase:

FLEX LNG är ett ungt transportföretag för flytande naturgas med hög avkastning och ny flotta. Företaget är väl positionerat att dra nytta av den ökade efterfråga industrin lär se när Europa söker efter LNG-tillförsel för att kompensera sitt beroende av rysk gas.

Upplysning: Analysen är framtagen av Augere – en tradingcommunity och signalservice, och innehåller samarbetslänkar.

Kriget i Ukraina har blottlagt en obekväm verklighet för Europa när det kommer till att sanktionera Rysslands mest lukrativa industri nämligen gas och olja. Rysk gas utgör nästan 40 % av Europas försörjning. Dessutom förväntas äldre fartyg tas upp från vattnet när nya IMO-regler om utsläpp träder i kraft och det kommer gynna FLEX med sin nya flotta.

  • Flex LNG höjde sin utdelning till 3,00 USD per år, en nivå som ledningen hoppas kunna behålla, vilket ger företaget en direktavkastning på över 13,5 %
  • I Europa ska 50 miljarder kubikmeter rysk gas per år ersättas med flytande naturgas vilket innebär en kraftigt ökad efterfråga
  • Sammantaget ser FLEXs resultatsituation under de närmsta åren bra ut då företaget innehar en bra flotta där fartygen i genomsnitt bara är två år gamla.

Teknisk analys av FLEX LNG

Nedan teknisk analys presenteras i form av en Elliott Wave-karta i kombination med Fibonaccis och andra klassiska tekniska mönster.

Nedan är vad vi inom Elliott Wave kallar för en triangel och består utav fem överlappande vågor som vardera kan subindeles i tre. Man brukar säga att en triangel uppstår för att representera en balans av köp- och sälj-kraft, denna balans av krafter skapar en sidledes rörelse med lägre volym och ökad volatilitet. En triangel märks ut genom att sammankoppla bokstäverna A-B-C-D-E.

Enligt kartan nedan håller vi på att avsluta våg D och priset ska när som börja arbeta sig ner till våg E. Vår erfarenhet är att våg E mer ofta än sällan inte når den nedre trendlinjen innan vändning kommer och utav den anledningen sätter vi redan köp 21,59, detta sammanfaller väl med ett gap i priset och Fibonacci 61,8 % som ibland benämns som ”Golden Zone” för en vändning.


FLEX LNG-aktien är noterad i såväl Norge som i USA och i det här fallet är den tekniska analysen gjord på den USA-listade aktien, som du här finner hos Avanza.

Ticker: FLNG
Köpzon: 21,59-21,00 USD
Stop loss: 19,83 USD
Target price: 35,82 USD

Nyfiken på fler skarpa case? Spana in Augere

Hos Augere får du ta del av analyser, strategier och verktyg som hjälper dig få ett försprång på börsen. Plattformen för samman privata börsentusiaster och professionella traders i en community där du kan följa kortsiktiga aktieaffärer och längre trades. I Augeres utbildningsportal hittar du allt du behöver för att själv bemästra marknaden!


Upplysning: Analysen är framtagen av Augere – en tradingcommunity och signalservice, och innehåller samarbetslänkar. Analysens syfte är endast att inspirera till kunskap och inget av det som skrivs ska ses som någon form av investeringsrådgivning eller uppmaning till affärsbeslut av något slag. Eventuella investeringsbeslut fattas alltid självständigt av dig som läsare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om FLEX LNG

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien FLEX LNG

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt