Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktiecase:

Aktiecase: Hög avkastning och ökad efterfråga i Europa gör FLEX LNG till ett starkt köp

FLEX LNG är ett ungt transportföretag för flytande naturgas med hög avkastning och ny flotta. Företaget är väl positionerat att dra nytta av den ökade efterfråga industrin lär se när Europa söker efter LNG-tillförsel för att kompensera sitt beroende av rysk gas.

Upplysning: Analysen är framtagen av Augere – en tradingcommunity och signalservice, och innehåller samarbetslänkar.

Kriget i Ukraina har blottlagt en obekväm verklighet för Europa när det kommer till att sanktionera Rysslands mest lukrativa industri nämligen gas och olja. Rysk gas utgör nästan 40 % av Europas försörjning. Dessutom förväntas äldre fartyg tas upp från vattnet när nya IMO-regler om utsläpp träder i kraft och det kommer gynna FLEX med sin nya flotta.

  • Flex LNG höjde sin utdelning till 3,00 USD per år, en nivå som ledningen hoppas kunna behålla, vilket ger företaget en direktavkastning på över 13,5 %
  • I Europa ska 50 miljarder kubikmeter rysk gas per år ersättas med flytande naturgas vilket innebär en kraftigt ökad efterfråga
  • Sammantaget ser FLEXs resultatsituation under de närmsta åren bra ut då företaget innehar en bra flotta där fartygen i genomsnitt bara är två år gamla.

Teknisk analys av FLEX LNG

Nedan teknisk analys presenteras i form av en Elliott Wave-karta i kombination med Fibonaccis och andra klassiska tekniska mönster.

Nedan är vad vi inom Elliott Wave kallar för en triangel och består utav fem överlappande vågor som vardera kan subindeles i tre. Man brukar säga att en triangel uppstår för att representera en balans av köp- och sälj-kraft, denna balans av krafter skapar en sidledes rörelse med lägre volym och ökad volatilitet. En triangel märks ut genom att sammankoppla bokstäverna A-B-C-D-E.

Enligt kartan nedan håller vi på att avsluta våg D och priset ska när som börja arbeta sig ner till våg E. Vår erfarenhet är att våg E mer ofta än sällan inte når den nedre trendlinjen innan vändning kommer och utav den anledningen sätter vi redan köp 21,59, detta sammanfaller väl med ett gap i priset och Fibonacci 61,8 % som ibland benämns som ”Golden Zone” för en vändning.


FLEX LNG-aktien är noterad i såväl Norge som i USA och i det här fallet är den tekniska analysen gjord på den USA-listade aktien, som du här finner hos Avanza.

Ticker: FLNG
Köpzon: 21,59-21,00 USD
Stop loss: 19,83 USD
Target price: 35,82 USD

Nyfiken på fler skarpa case? Spana in Augere

Hos Augere får du ta del av analyser, strategier och verktyg som hjälper dig få ett försprång på börsen. Plattformen för samman privata börsentusiaster och professionella traders i en community där du kan följa kortsiktiga aktieaffärer och längre trades. I Augeres utbildningsportal hittar du allt du behöver för att själv bemästra marknaden!


Upplysning: Analysen är framtagen av Augere – en tradingcommunity och signalservice, och innehåller samarbetslänkar. Analysens syfte är endast att inspirera till kunskap och inget av det som skrivs ska ses som någon form av investeringsrådgivning eller uppmaning till affärsbeslut av något slag. Eventuella investeringsbeslut fattas alltid självständigt av dig som läsare.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om FLEX LNG

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien FLEX LNG

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.