Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktiecase:

Aktiecase: Korta Tesla

Tesla fortsätter sin uppgång till nya prisnivåer samtidigt som vi bygger negativa divergenser i kursgrafen. Det vill säga att Tesla stiger i pris medan RSI-indikatorn inte bekräftar uppgången med en ny högstanotering, vilket betyder att momentumet i den senaste rörelsen inte har varit lika kraftig som den föregående rörelsen uppåt.

Upplysning: Analysen är framtagen av Augere – en tradingcommunity och signalservice, och innehåller samarbetslänkar. Notera att analysen ursprungligen publicerade den 5 april och att aktiepriset därefter har fallit något.

Det talar i sin tur för att vi har begränsad uppsida kvar innan nästa ben ner som ska ta oss mot vad som är markerat som orange cirkel ”iv” i nedan graf. Augere räknar med att priset faller över kanten i det prisområdet Tesla nu befinner sig i. Med reservation för en ytterligare uppgång mot 1200-1212 USD.

På nedsidan finns ett viktigt stödområde mellan 1005-936 USD, skulle priset misslyckas att hålla stödområdet vid våg ”iv” skulle det antyda att vi har beskådat ett korrigerande rally i uppåtgående riktning, detta öppnar i sin tur upp för att ett bryt under februaris lägsta nivåer, denna tolkningen skulle börja bekräftas om vi bryter ner under 886.48 USD.


Med en börshandlade produkt, exempelvis en mini future, kan en kortning av Tesla vara lönsam på några veckors sikt. Det är dock viktigt att sätta en tight stop loss och hålla koll på sin position vid handel med hävstångsprodukter. Augere säljer positionen om Tesla når 1220 USD och letar entry mellan 1150-1200 USD.

Lycka till med er trading!

Här finner du exempel på börshandlade produkter med olika hävstång för att korta Tesla via nätmäklaren Avanza.

Nyfiken på fler skarpa case? Spana in Augere

Hos Augere får du ta del av analyser, strategier och verktyg som hjälper dig få ett försprång på börsen. Plattformen för samman privata börsentusiaster och professionella traders i en community där du kan följa kortsiktiga aktieaffärer och längre trades. I Augeres utbildningsportal hittar du allt du behöver för att själv bemästra marknaden!


Upplysning: Analysen är framtagen av Augere – en tradingcommunity och signalservice, och innehåller samarbetslänkar. Analysens syfte är endast att inspirera till kunskap och inget av det som skrivs ska ses som någon form av investeringsrådgivning eller uppmaning till affärsbeslut av något slag. Eventuella investeringsbeslut fattas alltid självständigt av dig som läsare.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.