Aktiecase: Korta Tesla
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Motor

Aktiecase: Korta Tesla

Aktiecase:

Tesla fortsätter sin uppgång till nya prisnivåer samtidigt som vi bygger negativa divergenser i kursgrafen. Det vill säga att Tesla stiger i pris medan RSI-indikatorn inte bekräftar uppgången med en ny högstanotering, vilket betyder att momentumet i den senaste rörelsen inte har varit lika kraftig som den föregående rörelsen uppåt.

Upplysning: Analysen är framtagen av Augere – en tradingcommunity och signalservice, och innehåller samarbetslänkar. Notera att analysen ursprungligen publicerade den 5 april och att aktiepriset därefter har fallit något.

Det talar i sin tur för att vi har begränsad uppsida kvar innan nästa ben ner som ska ta oss mot vad som är markerat som orange cirkel ”iv” i nedan graf. Augere räknar med att priset faller över kanten i det prisområdet Tesla nu befinner sig i. Med reservation för en ytterligare uppgång mot 1200-1212 USD.

På nedsidan finns ett viktigt stödområde mellan 1005-936 USD, skulle priset misslyckas att hålla stödområdet vid våg ”iv” skulle det antyda att vi har beskådat ett korrigerande rally i uppåtgående riktning, detta öppnar i sin tur upp för att ett bryt under februaris lägsta nivåer, denna tolkningen skulle börja bekräftas om vi bryter ner under 886.48 USD.


Med en börshandlade produkt, exempelvis en mini future, kan en kortning av Tesla vara lönsam på några veckors sikt. Det är dock viktigt att sätta en tight stop loss och hålla koll på sin position vid handel med hävstångsprodukter. Augere säljer positionen om Tesla når 1220 USD och letar entry mellan 1150-1200 USD.

Lycka till med er trading!

Här finner du exempel på börshandlade produkter med olika hävstång för att korta Tesla via nätmäklaren Avanza.

Nyfiken på fler skarpa case? Spana in Augere

Hos Augere får du ta del av analyser, strategier och verktyg som hjälper dig få ett försprång på börsen. Plattformen för samman privata börsentusiaster och professionella traders i en community där du kan följa kortsiktiga aktieaffärer och längre trades. I Augeres utbildningsportal hittar du allt du behöver för att själv bemästra marknaden!


Upplysning: Analysen är framtagen av Augere – en tradingcommunity och signalservice, och innehåller samarbetslänkar. Analysens syfte är endast att inspirera till kunskap och inget av det som skrivs ska ses som någon form av investeringsrådgivning eller uppmaning till affärsbeslut av något slag. Eventuella investeringsbeslut fattas alltid självständigt av dig som läsare.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt