Nyhet

Aktiecase:

Aktiecase: Korta Tesla

Tesla fortsätter sin uppgång till nya prisnivåer samtidigt som vi bygger negativa divergenser i kursgrafen. Det vill säga att Tesla stiger i pris medan RSI-indikatorn inte bekräftar uppgången med en ny högstanotering, vilket betyder att momentumet i den senaste rörelsen inte har varit lika kraftig som den föregående rörelsen uppåt.

Upplysning: Analysen är framtagen av Augere – en tradingcommunity och signalservice, och innehåller samarbetslänkar. Notera att analysen ursprungligen publicerade den 5 april och att aktiepriset därefter har fallit något.

Det talar i sin tur för att vi har begränsad uppsida kvar innan nästa ben ner som ska ta oss mot vad som är markerat som orange cirkel ”iv” i nedan graf. Augere räknar med att priset faller över kanten i det prisområdet Tesla nu befinner sig i. Med reservation för en ytterligare uppgång mot 1200-1212 USD.

På nedsidan finns ett viktigt stödområde mellan 1005-936 USD, skulle priset misslyckas att hålla stödområdet vid våg ”iv” skulle det antyda att vi har beskådat ett korrigerande rally i uppåtgående riktning, detta öppnar i sin tur upp för att ett bryt under februaris lägsta nivåer, denna tolkningen skulle börja bekräftas om vi bryter ner under 886.48 USD.


Med en börshandlade produkt, exempelvis en mini future, kan en kortning av Tesla vara lönsam på några veckors sikt. Det är dock viktigt att sätta en tight stop loss och hålla koll på sin position vid handel med hävstångsprodukter. Augere säljer positionen om Tesla når 1220 USD och letar entry mellan 1150-1200 USD.

Lycka till med er trading!

Här finner du exempel på börshandlade produkter med olika hävstång för att korta Tesla via nätmäklaren Avanza.

Nyfiken på fler skarpa case? Spana in Augere

Hos Augere får du ta del av analyser, strategier och verktyg som hjälper dig få ett försprång på börsen. Plattformen för samman privata börsentusiaster och professionella traders i en community där du kan följa kortsiktiga aktieaffärer och längre trades. I Augeres utbildningsportal hittar du allt du behöver för att själv bemästra marknaden!


Upplysning: Analysen är framtagen av Augere – en tradingcommunity och signalservice, och innehåller samarbetslänkar. Analysens syfte är endast att inspirera till kunskap och inget av det som skrivs ska ses som någon form av investeringsrådgivning eller uppmaning till affärsbeslut av något slag. Eventuella investeringsbeslut fattas alltid självständigt av dig som läsare.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Tesla

Mer från Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt