Aktiecase: Två bolag som rider på AI-marknadens enorma tillväxt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Aktiecase: Två bolag som rider på AI-marknadens enorma tillväxt

Aktiecase:

AI-teknikens snabba framsteg har skapat enorma investeringsmöjligheter. Med en marknad som vänts växa 37 % årligen till över en 1 biljon dollar före utgången av årtiondet, har företagen snabbt anpassat sig för att dra nytta av denna trend. Två företag som visar stor potential är Microsoft och Intel, enligt en analys av amerikanska The Motley Fool.

  • Microsoft har gjort stora investeringar i AI och deras satsning har börjat betala sig.
  • Intels aktie har visserligen haft en tuff tid de senaste åren, men företagets nya satsning på AI-chip kan göra aktien till en stark investering.

Microsofts AI-investeringar betalar sig

Microsoft, som tidig investerare i AI-branschen och inte minst OPpenAI, har sedan 2023 använt OpenAI:s teknik för att uppgradera sin produktlinje. Funktioner från ChatGPT har integrerats i företagets sökmotor Bing, och nya AI-verktyg har lagts till på deras molnplattform Azure.

Första kvartalet 2024 (slutet av september 2023) rapporterade Microsoft en omsättningstillväxt på 13% jämfört med föregående år, vilket överträffade Wall Streets förväntan med nästan $2 miljarder.

Detta rapporterar Yahoo finance / The Motley Fool om.

Intels nya satsning på AI kan bära frukt

Intel har haft några tuffa år efter att ha förlorat marknadsandelar till konkurrenter och brutit samarbetet med en av sina största kunder, Apple. Företaget har dock nyligen diversifierat sin verksamhet genom att lansera en rad nya AI-chip som kan hota Nvidias dominans på lång sikt. Med AI-marknadens förväntade CAGR-tillväxt på 37 %, behöver Intel inte nödvändigtvis överträffa Nvidia för att ändå se stor uppsida från sina AI-produkter, menar analysen.

Att investera i dessa två företag kan vara en smart strategi för den som vill dra nytta av den snabbt växande AI-marknaden. Med en stark position på AI-marknaden och lovande framtidsutsikter, är både Microsoft och Intel attraktiva investeringsalternativ, heter det.

Läs även: Tips: Tre heta tillväxtcase från portföljförvaltaren

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Apple

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt