Aktivistinvesteraren har tagit en betydande position i Walt Disney
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Aktivistinvesteraren har tagit en betydande position i Walt Disney

Aktivistinvesteraren

Aktivistinvesteraren Valueact har tagit en betydande position i det amerikanska underhållningsjätten Walt Disney, rapporterar Activist Spotlight. Detta sker efter att Valueact inledde köp av Disney-aktier under Hollywoodstrejken i somras, och nu står investeringen som en av de största i Valueacts portfölj.

Enligt uppgifter har Valueact varit i dialog med Disneys ledning och fortsätter att öka sin position i bolaget. Detta markerar en viktig strategisk rörelse för investeraren, vars agerande kan ha en betydande inverkan på Walt Disneys framtid.

En växande position

Valueact började köpa Disney-aktier i somras under Hollywoodstrejkerna. Sedan dess har investeringen ökat i omfattning och är nu en av de största i Valueacts portfölj. Detta visar på Valueacts starka tro på Walt Disney som ett lönsamt bolag och dess potential att generera positiva avkastningar i framtiden.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Dialog med Disneys ledning

Valueact har inte bara investerat i Disney, utan har även varit i diskussioner med bolagets ledning. Detta indikerar att Valueact inte bara ser Disney som en passiv investering, utan som en möjlighet att påverka bolagets strategi och riktning. Med sin växande position i bolaget kan Valueact potentiellt ha en betydande inverkan på Walt Disneys framtida riktning.

Om Walt Disney

The Walt Disney Company, är en global medie- och underhållningskoncern. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av tv, filmer och spel, som vidaresänds under egna kabel- och sändningsnät runtom den globala marknaden. Utöver huvudverksamheten driver bolaget även över ett flertal anläggningar där den mest kända inkluderar Disneyland. Bolaget grundades ursprungligen 1923 och har idag sitt huvudkontor i Burbank, Kalifornien.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Walt Disney

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Walt Disney

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt