Alibaba: Återköp för 262 miljarder
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alibaba: Återköp för 262 miljarder

Alibaba:

Det kinesiska internetkonglomeratet Alibaba rusar i terminshandeln inför onsdagens börsöppning på Wall Street. En delårsrapport ligger bakom kurslyftet.

Det kinesiska internetkonglomeratet Alibaba rusar i terminshandeln inför onsdagens börsöppning på Wall Street. En delårsrapport ligger bakom kurslyftet.

Aktien får en rejäl skjuts uppåt efter beskedet om ett nytt program för återköp av aktier – en form av utdelning till ägarna – på 25 miljarder dollar (motsvarande 262 miljarder kronor).

Beskedet kommer i en delårsrapport för tredje kvartalet i Alibabas brutna räkenskapsår, avslutat i december. Rapporten visar att bolaget inte riktigt når upp till förväntningarna när det gäller kärnverksamheten, det vill säga e-handelsaffärerna.

Omsättningen steg 5,1 procent i årstakt till 260 miljarder yuan (motsvarande 385 miljarder kronor). Det var någon miljard under förväntningarna. Den justerade nettovinsten sjönk 4 procent till 48 miljarder yuan.

Källa: TT

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Alibaba ADR

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alibaba ADR

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.