Alibaba pausar noteringen av livsmedelskedjan Freshippo
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Alibaba pausar noteringen av livsmedelskedjan Freshippo

Alibaba

I en nyligen publicerad kvartalsrapport meddelade den kinesiska e-handelsjätten Alibaba att man har beslutat att pausa den planerade börsnoteringen av livsmedelskedjan Freshippo. Beslutet uppges bero på en utvärdering av nuvarande marknadsförhållanden och andra omständigheter.

Alibaba, som är en av världens största aktörer inom e-handel, bekräftade i sin Q2-rapport att man har avbrutit den planerade börsintroduktionen av Freshippo. Bolaget säger att beslutet togs i samband med en översyn av marknadsförhållanden och andra faktorer som kan påverka noteringen.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Freshippo - en central del i Alibabas strategi

Freshippo, som på kinesiska går under namnet Hema, är en del av Alibabas 'New Retail'-strategi och lanserades 2019. Med över 300 butiker spridda över 27 städer i Kina, har Freshippo på kort tid blivit en betydande aktör inom livsmedelsbranschen i landet.

Det är ännu oklart huruvida pausen i Freshippos börsintroduktion är temporär eller om det innebär att planerna på en notering har skrinlagts helt. Det återstår att se vilka konsekvenser detta kommer att ha för Alibabas framtida strategi och utveckling.

Om Alibaba ADR

Alibaba är ett kinesiskt online-handelsbolag. Bolaget erbjuder diverse tekniska onlinetjänster samt tjänster som möjliggör för privatpersoner och företag att bedriva handel i Alibabas system. Alibaba erbjuder även olika molnbaserade tjänster, som vidare används av både privata aktörer samt företagskunder. Bolagets huvudkontor är beläget i Hangzhou, Kina.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Alibaba ADR

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alibaba ADR

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt