Alla storbanker klarar Federal Reserves senaste stresstest
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Börs & Finans

Alla storbanker klarar Federal Reserves senaste stresstest

Alla

Samtliga 31 storbanker klarade av Federal Reserves senaste stresstest, enligt en rapport från CNBC. Testet hade som mål att bedöma bankernas motståndskraft vid stora ekonomiska nedgångar och inkluderade bland annat en kraftig ökning av arbetslösheten och fallande fastighetsvärden.

  • Alla 31 storbanker klarade det senaste stresstestet.
  • Testet inkluderade scenarier som hög arbetslöshet och fallande fastighetsvärden.
  • Bankerna förväntas ta stora förluster, men har tillräckligt med kapital.

Enligt en rapport från CNBC meddelar Federal Reserve att alla 31 storbanker klarade av det senaste bankstresstestet. Syftet med testet var att utvärdera hur väl bankerna skulle stå emot en hypotetisk stor ekonomisk nedgång.

Stresstestets scenarier

Det aktuella stresstestet innehöll flera tuffa scenarier. Bland annat ingick en arbetslöshet som stiger till 10 procent, ett fall i kommersiella fastighetsvärden med 40 procent och en nedgång i bostadspriserna med 36 procent. Dessa scenarier är designade för att efterlikna extrema ekonomiska förhållanden som bankerna kan behöva hantera.

Betydande förluster, men tillräckligt kapital

Michael Barr, Feds vice ordförande för tillsyn, kommenterade resultaten och sa: “Årets resultat visar att under vårt stresscenario skulle storbanker ta nästan 685 miljarder dollar i totala hypotetiska förluster, men ändå ha betydligt mer kapital än deras minimikrav för kärnprimärkapital.” Detta indikerar att bankerna trots stora hypotetiska förluster fortfarande har en stark kapitalbas.

Inkluderade storbanker och långivare

I årets stresstest ingick stora aktörer som JP Morgan Chase och Goldman Sachs, kreditkortsföretag som American Express samt regionala långivare som Truist. Dessa banker representerar en bred spektrum av den finansiella sektorn och deras framgång i testet är ett positivt tecken för den övergripande stabiliteten i systemet.

Vi på Börskollen kommer fortsätta att bevaka utvecklingen inom banksektorn och informera om viktiga händelser som påverkar marknaden.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien JPMorgan Chase & Co

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt