Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alleima

Alleima - Inför rapporten imorgon

Alleima släpper imorgon den 24 oktober sin kvartalsrapport och nedan summerar vi all relevant information som kan vara bra att ha koll på inför rapportsläppet – estimat, nyheter, analyser, riktkurser, data för blankningar och insynstransaktioner och mycket mer.

Om Alleima inför rapporten

Bolaget verkar inom Industri-sektorn. Per idag den 23 oktober har bolaget 36152 ägare på Avanza och 8865 ägare hos Nordnet. Alleima är listat i Sverige på Large Cap.

Kursutveckling

Estimat inför rapporten

Inför rapporten finns det följande estimat att ta del av. Relationen mellan estimat och utfall brukar vara en viktig del i hur aktien reagerar på rapportutfallet så se till att ha en god bild över förväntningarna på rapporten.

DatumEstimat
20 okt10 estimat inför Alleimas rapportLäs mer

Estimat från användarna på Pinpoint estimates

Senaste nyheterna om Alleima

Nuvarande blankning i Alleima

Aktuell nivå av blankning kan vara bra att ha i bakhuvudet, då en snabb och kraftigt positivt rörelse för aktien i samband med rapporten mycket väl kan tvinga blankarna att täcka sina korta positioner, vilket brukar förstärka rörelsen på uppsidan (en så kallad "short squeeze".)

Senaste riktkurserna

Nedan kan du ta del av de senaste rekommendationerna och rikskurserna från diverse analyshus och banker. En stark rapport tenderar ofta att efterföljas av uppjusterade riktkurser vilket kan driva på kursen ytterligare (och vice versa).

DatumRekommendation och kommentar
16 oktPareto Securities inleder bevakning på Alleima med behåll och riktkurs 65 kronor
16 oktCarnegie höjer riktkursen för Alleima till 69 kronor (66), upprepar köp
3 oktSEB höjer riktkursen för Alleima till 70 kronor (60), upprepar köp
27 aprDanske Bank höjer riktkursen för Alleima till 75 kronor (73), upprepar köp
19 aprCarnegie höjer riktkursen för Alleima till 66 kronor (64), upprepar köp

Senaste insynstransaktionerna

Här kan du se hur insiders har valt att agera i aktien inför rapporten.

DatumTypAnmälningsskyldigSumma
31 augFörvärvL E Lundbergföretagen Aktiebolag (publ)53 344 156 SEK
31 augFörvärvL E Lundbergföretagen Aktiebolag (publ)87 688 401 SEK
18 augAvyttringJohanna Kreft19 351 SEK
2 augAvyttringAndreas Nordbrant76 721 SEK
27 julFörvärvL E Lundbergföretagen Aktiebolag (publ)44 134 600 SEK
27 julFörvärvL E Lundbergföretagen Aktiebolag (publ)87 283 600 SEK
10 junFörvärvMikael Blazquez175 645 SEK
9 junFörvärvClaes Åkerblom166 783 SEK
9 junFörvärvTom Eriksson125 351 SEK
8 junFörvärvRobert Stål207 982 SEK
8 junFörvärvGöran Björkman495 991 SEK
8 junFörvärvNigel Haworth201 801 SEK
8 junFörvärvJohanna Kreft150 115 SEK
22 marFörvärvAndreas Nordbrant373 473 SEK
6 febAvyttringTom Eriksson31 515 SEK

Verksamhetsbeskrivning

Alleima är verksamma inom metallindustrin. Bolaget är en utvecklare, tillverkare och leverantör av produkter i rostfritt stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Bolaget erbjuder produkter till flera kundsegment, främst sömlösa rostfria rör, värmeelement för industriell värmning, tråd till medicinteknisk utrustning samt precisionsband. Verksamheten drivs globalt med störst närvaro inom Europa och Nordamerika.

Läs mer om Alleima

Klicka dig gärna vidare till vår bolagssida för Alleima för att ta del av mer aktuell information!

Tips: Vi kan också rekommendera att ladda ner vår populära app där du kan skapa en bevakning för bolaget och då automatiskt få pushnotis vid rapportsläpp men även efterföljande nyheter som uppdaterade analyser, riktkursrevideringar, insynstransaktioner och mycket mer – dessutom helt gratis!

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Alleima

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alleima

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.