Alleima överväger återöppning av kärnkraftfabrik i Sandviken
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Alleima överväger återöppning av kärnkraftfabrik i Sandviken

Alleima

Specialstålbolaget Alleima överväger att återöppna en tidigare nedlagd kärnkraftfabrik i Sandviken. Bakgrunden till detta är en ökad efterfrågan på ånggeneratorrör inom kärnkraftssegmentet. Beslutet är ännu inte fattat, men bolaget analyserar möjligheten noggrant.

  • Alleima undersöker återöppning av kärnkraftfabrik i Sandviken.
  • Ökad efterfrågan på ånggeneratorrör driver övervägandet.
  • VD Göran Björkman betonar att inget beslut är taget ännu.

Ökad efterfrågan på ånggeneratorrör

Specialstålbolaget Alleima har noterat en hög efterfrågan på ånggeneratorrör inom kärnkraftssegmentet, vilket får bolaget att överväga återöppningen av en tidigare nedlagd fabrik i Sandviken. Den ursprungliga fabriken finns fortfarande kvar, men behöver uppdateras med ny utrustning för att möta den ökande efterfrågan.

Detta skriver Dagens Industri, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Analyserar möjligheter

VD Göran Björkman kommenterade frågan under ett event som anordnades av investmentbanken Pareto Securities. Han betonade att bolaget ännu inte har fattat något beslut men att de aktivt analyserar hur en eventuell upptrappning skulle kunna genomföras. "Vår ursprungliga fabrik finns där och det handlar bara om att uppdatera utrustningen och bestämma hur upptrappningen ska se ut. Vi analyserar hur det skulle kunna gå till, men har inte tagit något beslut ännu", sa Björkman.

På Börskollen följer vi noggrant utvecklingen inom industrin och rapporterar om de senaste affärsnyheterna. Vi kommer att fortsätta bevaka Alleimas överväganden kring återöppningen av fabriken i Sandviken och uppdatera våra läsare så snart nya beslut tas.

Börskollen om Alleima

Alleima är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern ALLEI på Large Cap. Alleima verkar inom sektorn Industri och aktien har 36220 st ägare hos Avanza samt 8303 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Alleima är verksamma inom metallindustrin. Bolaget är en utvecklare, tillverkare och leverantör av produkter i rostfritt stål och speciallegeringar samt produkter för industriell värmning. Bolaget erbjuder produkter till flera kundsegment, främst sömlösa rostfria rör, värmeelement för industriell värmning, tråd till medicinteknisk utrustning samt precisionsband. Verksamheten drivs globalt med störst närvaro inom Europa och Nordamerika.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Alleima, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Alleima

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Alleima

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt