Allt fler väljer att investera sparat kapital
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Artikel

Nyheter Börskollen

Allt fler väljer att investera sparat kapital

Allt

Intresset för att få delar av sitt sparade kapital att växa i olika typer av tillgångar har sällan eller aldrig varit så stort i Sverige som just nu.

Många svenskar har äntligen fått upp ögonen att det varken är bra att ha alla ägg i en och samma korg när det gäller ens ekonomi precis som det heller inte är bra att enbart ha ett sparat kapital liggandes på en vanligt bankkonto till i princip ingen ränta överhuvudtaget.

Faktum är att man till och med kan förlora delar av sina sparade slantar som ligger på ett vanligt bankkonto på grund av den inflation som också sker. Nej, har man ett sparat kapital så bör dessa istället investeras i olika typer av bra tillgångar så att ens hårt inarbetade pengar även kan få växa över längre sikt.

Som alltid när det gäller investeringar av olika slag så behöver man ha råd att vara utan det kapital som man investerar och det är i stort sett alltid klokt att vara långsiktig i sitt sparande.

Man behöver också vara på det klara med att sitt sparade kapital kan sjunka i värde så att man till och med kan förlora delar av sina sparade slantar även om målet såklart är att pengarna ska växa rejält.

Intresse och kunskap är viktigt

För att ge sig själv bäst förutsättningar att bli en duktig investerare så finns det en hel del faktorer som är viktiga förutom just att faktiskt ha ett kapital att kunna investera överhuvudtaget. Att ha ett brinnande intresse för investeringar är viktigt precis som det också är att man läser och lär mer om ämnet och den eller de investeringar som tilltalar en.

Idag så finns mängder av bra böcker att kunna hitta för att förkovra sig ytterligare inom det spännande ämnet investeringar. Det finns också ett stort utbud av kurser och utbildningar (fysiska på plats och på nätet) inom investeringar att kunna välja och vraka emellan.

Att komma igång att lära sig hur man också gör i praktiken när man vill köpa och sälja tillgångar av olika slag är också viktigt. Ett bra sätt att börja lära sig detta på är att skaffa ett gratis demokonto hos någon av alla välkända aktörer som idag finns tillgängliga på marknaden.

När man sedan känner sig redo för att börja att investera i tillgångar som exempelvis aktier, fonder, guld, kryptovalutor, fastigheter, olja m.m så är det också lätt och smidigt att göra om sitt demokonto till ett riktigt investeringskonto om man skulle vilja det.

Att ha is i magen, att vara beredd att ta vissa risker och att kunna hålla sig till sin strategi, är andra faktorer som också är viktiga om man har som mål att bli en duktig investerare.

Glöm inte att njuta av framgångarna

För alla som älskar att göra affärer, att köpa och sälja tillgångar, så är det också viktigt att man faktiskt stannar upp för att även njuta av frukterna av sina framgångar.

Att återinvestera vinster är visserligen ett sätt att njuta av framgången och för att få sina pengar att växa än mera men där det också finns mängder av andra saker att kunna göra.

Självfallet så är det alltid upp till var och en vad man önskar göra av sitt vinstkapital och där mångt och mycket handlar om vilka olika intressen man har.

För många som har familj och vill låta alla i familjen kunna njuta av framgångarna från ens investeringar så kan det många gånger bli att man passar på att resa och umgås tillsammans på inte så sällan betydligt varmare breddgrader än vad Sverige har att erbjuda.

Även fysiska ting som exempelvis bostad, bil, möbler, kläder och smycken är några av alla vanliga ting som många framgångsrika investerare väljer att lägga en slant på då och då. Utöver att kunna köpa de saker som man mår bra av så ger också vinster från de investeringar man har gjort också något helt annat kanske än mera värdefullt, nämligen tid.

Att kunna ha tiden att spendera på de människor eller de intressen man har är något som också goda investeringar möjliggör. Allt från att åka iväg på resor till att kunna spendera mera tid i löpspåret, tid på mysiga caféer eller spelandes sina favoriter bland spelautomaterna på NorgesCasino.com är bara några få exempel som man kan lägga sin nyvunna tid på om man skulle önska det.

Som alltid när det gäller att njuta av sina framgångar och att lägga sina pengar på en eller flera av exemplen här ovan nämnda så gäller det att hålla koll på sin budget så att man inte skapar sig ett osunt konsumerande.

Har man ingen tidigare erfarenhet av att göra en budget över ens inkomster och utgifter varje månad så finns som tur är god hjälp att kunna få. På nätet så finns mängder av gratismallar att kunna hitta och som du kan använda dig av i målet att skapa dig själv en sund och hållbar ekonomi.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt