Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Alphabets

Alphabets Q3-rapport: Aktien sjunker i efterhandel

Alphabet, Google's moderbolag, rapporterar en omsättning för tredje kvartalet som är i linje med förväntningarna. Resultatet per aktie översteg dock de prognostiserade siffrorna. Trots detta sjönk aktiens värde i efterhandel med 6 procent.

Alphabets omsättning steg med 11,0 procent till 76,69 miljarder dollar, jämfört med Factsets analytikerkonsensus på 76,02 miljarder dollar. Detta markerar första gången på över ett år som bolaget uppvisar tvåsiffriga tillväxttal.

Stark utveckling inom Search, Youtube och Cloud

Alphabet hänvisar till "betydande tillväxt inom Search och Youtube, samt en stark utveckling inom Cloud" som de huvudsakliga skälen bakom den ökade försäljningen. Dock missade intäkterna från Google Cloud estimaten från StreetAccount, och landade på 8,41 miljarder dollar jämfört med förväntade 8,64 miljarder dollar.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Resultat per aktie överträffar förväntningar

Resultatet per aktie uppgick till 1,55 dollar, vilket var högre än det väntade resultatet på 1,46 dollar. Trots dessa positiva siffror sjönk aktiens värde med 6 procent i efterhandeln efter att rapporten släpptes efter att de amerikanska börserna stängt på tisdagen.

Enligt konsensusdata från Factset var Alphabet's nettoomsättning för Q3-2023 76,69 miljarder dollar, en ökning med 0,9 procent jämfört med konsensus och en ökning med 11,0 procent från Q3-2022. Resultatet per aktie var 1,55 dollar, en ökning med 6,2 procent jämfört med konsensus och en ökning med hela 46,2 procent från Q3-2022.

Om Alphabet

Alphabet är ett amerikanskt holdingbolag vars största verksamhet återfinns via söktjänsten Google. Inom holdingbolaget är huvudfokuset att utveckla informationsteknik och söktjänster, men inom koncernen bedrivs även forskning och utveckling av AI (Artificiell Intelligens), samt bioteknik. Övriga satsningar innehåller olika internet- och underhållstjänster. Alphabet grundades 2015 och har sitt huvudkontor i Mountain View, Kalifornien.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Alphabet

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Alphabet

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.