Amazon investerar 11 miljarder dollar i nytt datacenter i Indiana
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Amazon investerar 11 miljarder dollar i nytt datacenter i Indiana

Amazon

Amazon Web Services (AWS) har offentliggjort planer på att investera 11 miljarder dollar i ett nytt datacenter-campus i norra Indiana, USA. Investeringen, som väntas skapa minst 1 000 nya jobb, kommer att stärka Indianas position som en ledande aktör inom teknikinfrastruktur. Indiana har åtagit sig att investera i projektet genom skattebefrielser och bidrag.

  • Amazon Web Services planerar att investera 11 miljarder dollar i ett nytt datacenter-campus i norra Indiana.
  • Det nya campuset väntas skapa minst 1 000 nya jobb.
  • Indiana Economic Development Corporation har åtagit sig att investera i AWS i form av skattebefrielse och bidrag.

En betydande investering för framtiden

Enligt ett pressmeddelande från AWS kommer investeringen att innebära en betydande ekonomisk boost för regionen. "Indianas långsiktiga ekonomiska strategi betalar utdelning för Hoosiers när vi odlar tillväxten av kritiska sektorer som teknikinfrastruktur. Amazon har länge varit en viktig ekonomisk partner i Indiana, och vi är glada över att välkomna AWS.

Denna betydande investering befäster Indianas ledande position i framtidens ekonomi och kommer utan tvekan att ha en positiv effekt på staden New Carlisle, den norra centrala regionen och delstaten Indiana under många år framöver", säger delstatens guvernör Eric Holcomb.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Varför Indiana?

Indiana anses vara en idealisk plats för ett datacenter-campus på grund av sin företagsvänliga miljö, tillgång till kvalificerad arbetskraft och överflöd av infrastrukturresurser. Indiana Economic Development Corporation (IEDC) har förbundit sig att stödja projektet genom skattebefrielse för datacenter för kvalificerade kapitalinvesteringar under en 50-årsperiod. IEDC kommer även att investera uppemot 18,3 miljoner dollar i form av skattelättnader baserat på antalet anställda, upp till 5 miljoner för utbildningsbidrag och 55 miljoner dollar i skattelättnader för Hoosier Business Investment. Upp till 20 miljoner dollar kan investeras i skattelättnader för ombyggnad.

På Börskollen ser vi fram emot att följa utvecklingen av detta ambitiösa projekt och dess effekter på den lokala och nationella ekonomin.

Börskollen om Amazon

Amazon är ett e-handels- och molntjänstbolag. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av tjänster, inkluderat onlineförsäljning av böcker och hemelektronik, övriga konsumentvaror och molnbaserade lösningar via Amazon Web Services för sina företagskunder. Verksamhet innehas på global nivå och kunderna återfinns inom ett flertal sektorer. Amazon grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Seattle, Washington.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Amazon, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Amazon

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt