Amazon investerar miljarder i Taiwans moln
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Amazon investerar miljarder i Taiwans moln

Amazon

Amazon Web Services (AWS) planerar att investera flera miljarder dollar i Taiwan under de kommande 15 åren för att bygga nya datacenter. Investeringen syftar till att möta den ökande efterfrågan på molntjänster i regionen och ska bidra till att stärka säkerheten och effektiviteten i datahanteringen.

  • Amazon planerar att bygga datacenter i Taiwan inom de kommande 15 åren.
  • En ny molnregion ska lanseras senast 2025.
  • Investeringen är en del av en global expansion av AWS molntjänster.

Ny molnregion i Taiwan

Amazon Web Services (AWS) meddelade nyligen sina planer på att lansera en ny molnregion i Taiwan senast 2025. Denna investering är en del av företagets strategi att möta den växande efterfrågan på molntjänster i regionen. Genom den nya infrastrukturen kommer AWS att erbjuda sina kunder möjlighet att lagra data säkert och köra arbetsbelastningar med låg latens från lokala datacenter.

Strategisk position inom AI

Taiwan har etablerat sig som ett globalt centrum för artificiell intelligens, med företag som TSCM som tillverkar avancerade chip för att driva AI-programvara. AWS:s investering i molninfrastruktur stärker Taiwans position ytterligare och möjliggör för lokala företag att dra nytta av avancerade molntjänster.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Global expansionsstrategi

Sedan början av 2024 har AWS avslöjat planer på att investera betydande belopp i flera länder. Bland dessa finns 9 miljarder dollar för att utöka molntjänster i Singapore, 15 miljarder dollar för att bygga molnkapacitet i Japan och mer än 5 miljarder dollar vardera i Mexiko och Saudiarabien. Förra året aviserade AWS också att nästan 13 miljarder dollar ska spenderas fram till 2030 för att utöka molninfrastrukturen i Indien.

Vi på Börskollen ser detta som en viktig utveckling inom den globala molntjänstindustrin, där AWS fortsätter att expandera sin närvaro och kapacitet för att möta den ständigt ökande efterfrågan på säkra och effektiva molnlösningar.

Börskollen om Amazon

Amazon är ett företag som specialiserar sig på e-handel och molntjänster. Företaget tillhandahåller ett omfattande sortiment av tjänster, inklusive försäljning av böcker och hemelektronik online, samt andra konsumentprodukter. Dessutom erbjuder de molnbaserade tjänster genom Amazon Web Services till sina företagskunder. Amazons verksamhet sträcker sig över hela världen och de betjänar kunder inom många olika branscher. Företaget grundades år 1994 och har sitt huvudkontor i Seattle, Washington.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Amazon, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Amazon

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt