Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Amazon

Amazon lyfte Amerikanska börsen trots oro på marknaden

Den amerikanska e-handelsjätten Amazon gav Nasdaq en skjuts uppåt igår  med 0,4 procent trots oroligheter på den amerikanska marknaden. Under fredagen gick Dow Jones Industriindex och S&P 500 ner med 1,1 procent respektive 0,5 procent. Osäkerheten rörande inflation och potentiellt högre bränslepriser samt kommande beslut om styrräntan från centralbanken, bidrar till oron.

Amazon, som ökade med 6,5 procent, var den drivande faktorn bakom Nasdaqs lyft. E-handelsjätten överträffade marknadens förväntningar i sin rapport för det tredje kvartalet, vilket gav en positiv effekt på Nasdaq.

Oro på marknaden

Samtidigt föll Dow Jones industriindex med 1,1 procent och breda S&P 500-index gick ner med 0,5 procent. Enligt ekonominyhetstjänsten Bloomberg handlas nu två tredjedelar av aktierna på S&P 500 för priser under det löpande snittet för de senaste 200 handelsdagarna. Under veckan backade både Dow Jones industriindex och S&P 500 med 2 procent respektive 2,6 procent, medan Nasdaqs kompositindex minskade med 2,8 procent.

Flertalet företag har rapporterat intäkter som ligger under förväntningarna den senaste tiden, samtidigt som statsobligationsräntorna långsamt har stigit. Flera faktorer bidrar till ökad osäkerhet på marknaden, inklusive förväntningarna om en hög inflationssiffra i USA i oktober - den högsta på fem månader - samt risken för högre bränslepriser om konflikten i Mellanöstern eskalerar.

Detta rapporterar GP.se om.

Förväntningar på Fed

Ytterligare en stor orosfaktor är det kommande beslutet om styrräntan från den amerikanska centralbanken, Federal Reserve (Fed), under ledning av Jerome Powell. Beslutet väntas komma på onsdag nästa vecka och är en händelse som marknaden följer med stor uppmärksamhet.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Amazon

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Vi på Börskollen

Börskollen drivs av Kristoffer Matsson och Daniel Åstrand – båda med en lång erfarenhet och brinnande intresse för såväl entreprenörskap som för börsen, aktier, investeringar och privatekonomi. Vi korrekturläser och faktagranskar innehållet i största möjliga mån med undantag för innehåll från tredje part etc. Läs mer om tjänsten under om oss.

Kristoffer Matsson

Skribent & Grundare

Stort intresse för programmering, entreprenörsskap, ekonomi och börsen. Inflyttad Stockholmare från Dalarna med en utbildning i Systemvetenskap. När jag inte spenderar tiden vid skärmarna gillar jag att åka skidor och snickra. Investerar på lång och meddellång sikt och min investeringsfilosofi bygger till mångt och mycket på momentumstrategier med inslag av swingtrading. På Börskollen sköter jag det tekniska och skriver gärna guider om investeringar men även nyheter om börsen och specifika aktier.

Daniel Åstrand

Skribent & VD

Jag är ständigt nyfiken och vetgirig med ett brinnande intresse för börsen, aktier och olika former av investeringar såväl som bredare privatekonomi och entreprenörskap. Mitt intresse för de finansiella marknaderna inleddes under tidiga tonåren och är nu, nästan 20 år senare, starkare än någonsin. Jag har en bred bakgrund med utbildning inom ekonomi, Key Account Management och som egen företagare inom olika roller – men den enskilt bästa läraren är dock marknaden själv om du frågar mig.

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.