Amazons VD lovar investeringar i tillväxt
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen Teknik

Amazons VD lovar investeringar i tillväxt

Amazons

Amazons VD, Andy Jassy, försäkrar aktieägarna om fortsatt kostnadsfokus samtidigt som han blickar mot investeringar i tillväxtområden som AI. Detta framkommer i hans årliga brev till aktieägarna. Utmaningarna för företaget har varit många, inklusive en avmattning i tillväxten och stora personalnedskärningar.

  • Amazon har genomgått stora personalnedskärningar, med mer än 27 000 jobb som försvunnit.
  • VD Andy Jassy betonar företagets fortsatta engagemang för kostnadskontroll, trots investeringar i nya tillväxtområden som AI.
  • Jassy söker efter vad han tror kan bli en ny "primitiv tjänst" för Amazon, en tjänst som kan driva nya projekt och affärsområden.

Amazon har kämpat med en avmattning i tillväxten och genomförde under 2022 och 2023 de största personalnedskärningarna i företagets historia. Över 27 000 jobb försvann under denna period, och nedskärningarna har fortsatt sedan dess.

Fortsatt fokus på kostnadskontroll och tillväxt

Enligt Jassy kommer Amazon att fortsätta att hålla nere kostnaderna, trots planer på att investera i nya tillväxtområden. "Jag tror att var och en av oss på Amazon anser att vi har en lång väg att gå, i var och en av våra verksamheter, innan vi vet hur vi kan göra kundernas liv bättre och enklare, och det finns en betydande uppsida i var och en av de verksamheter som vi investerar i", skriver Jassy i brevet till aktieägarna.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Sökandet efter en ny "primitiv tjänst"

Jassy avslöjar även att han är på jakt efter något som han kallar för en "primitiv tjänst" för Amazon. Han menar att det rör sig om tjänster som kan göra en sak väldigt bra och som har potential att driva nya projekt och affärsområden inom företaget. Denna strategi kan tolkas som ett sätt att hålla innovationen vid liv inom bolaget, samtidigt som man håller nere kostnaderna. På Börskollen följer vi denna utveckling med stort intresse.

Börskollen om Amazon

Amazon är ett e-handels- och molntjänstbolag. Bolaget erbjuder idag ett brett utbud av tjänster, inkluderat onlineförsäljning av böcker och hemelektronik, övriga konsumentvaror och molnbaserade lösningar via Amazon Web Services för sina företagskunder. Verksamhet innehas på global nivå och kunderna återfinns inom ett flertal sektorer. Amazon grundades 1994 och har sitt huvudkontor i Seattle, Washington.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Amazon, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Amazon

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Amazon

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt