AMD stöter på hinder i försäljning av AI-processor till Kina
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

AMD stöter på hinder i försäljning av AI-processor till Kina

AMD

Chiptillverkaren Advanced Micro Devices (AMD) har mött motstånd i sina försök att sälja en specialdesignad AI-processor för den kinesiska marknaden, enligt källor till Bloomberg News. Trots chipets lägre prestanda, för att möta USA:s exportrestriktioner, har företaget informerats om att produkten fortfarande är för kraftfull.

  • AMD:s AI-processor, skräddarsydd för den kinesiska marknaden, har stött på patrull i försäljningsförsöken.
  • Enligt källor till Bloomberg News måste AMD erhålla en licens från USA:s handelsdepartements byrå för industri och säkerhet för att kunna sälja chipet.

AMD hade förhoppningar om att få godkänt av handelsdepartementet att sälja detta chip, trots dess lägre prestanda jämfört med vad AMD säljer utanför Kina. Men enligt källorna har företaget fått besked om att produkten fortfarande är för kraftfull och att det krävs en licens för försäljning.

Strängare exportrestriktioner

Under de senaste åren har USA skärpt sina exportrestriktioner för teknik till Kina. Detta har gjorts i syfte att förhindra att Peking får tillgång till avancerad teknik som kan användas i militära sammanhang. Även Nvidia, en annan stor aktör inom chiptillverkning, har utvecklat speciella chip för försäljning till Kina.

Detta rapporterar nyhetsbyrån Finwire om.

Okända framtidsplaner

Det är för tillfället oklart om AMD har för avsikt att ansöka om en licens för att kunna sälja sitt chip. Företaget har inte kommenterat situationen, och USA:s byrå för industri och säkerhet har även de avstått från att ge någon kommentar. Vi på Börskollen kommer att följa utvecklingen och rapportera om eventuella uppdateringar i ärendet.

Börskollen om Advanced Micro Devices

Advanced Micro Devices, förkortat AMD, är ett amerikanskt bolag inriktade mot utveckling av industriella halvledare. Produkterna används inom olika affärs- och konsumentmarknader, där bolaget utvecklar diverse mikroproccessorer för datorer och övriga hårdvaror. Verksamhet innehas på global nivå, med huvudkontor i Sunnyvale.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Advanced Micro Devices, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Advanced Micro Devices

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt