Amerikanska konsumenter är återhållsamma
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Amerikanska konsumenter är återhållsamma

Amerikanska

Amerikanska konsumenter har börjat dra ner på sina utgifter, vilket nu även påverkar livsmedelsförsäljningen. Detta rapporterar Brian Cornell, verkställande direktör för den stora detaljhandelskedjan Target, till CNBC.

Företaget har under de senaste sju kvartalen sett en nedåtgående trend i försäljningen av sällanköpsvaror, och nu verkar denna trend även utsträcka sig till kategorin mat och dryck.

Target ser minskad försäljning i flera kategorier

Target, en av USA:s största detaljhandelskedjor, har under de senaste sju kvartalen upplevt en fallande försäljning av sällanköpsvaror som kläder och leksaker. Detta gäller både i termer av dollar och volym. Nu rapporterar företagets vd, Brian Cornell, att även försäljningen av mat och dryck har drabbats. "Antalet enheter, antalet artiklar som köps, har minskat under de senaste kvartalen", säger han till CNBC.

Detta skriver CNBC, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Target försiktiga med sina utsikter

Cornells kommentarer tolkas av CNBC som ytterligare ett tecken på att Target väljer att vara försiktiga med sina framtidsutsikter. Trots att ekonomer har avfärdat risken för en recession, sänkte företaget sin helårsprognos för försäljning och vinst under sommaren. Nästa delårsrapport från Target kommer att offentliggöras den 15 november.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt