Analys: Därför är Volvo Cars fortsatt en osäker investering – trots Polestar-utdelningen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Därför är Volvo Cars fortsatt en osäker investering – trots Polestar-utdelningen

Analys:

Biltillverkaren Volvo Cars har haft en tuff resa på börsen sedan sin notering för drygt 2,5 år sedan. Trots att en utdelning av aktier i elbilstillverkaren Polestar är på gång, vilket har fått aktiekursen att röra på sig, kvarstår osäkerheten kring företagets framtid på elbilsmarknaden.

  • Volvo Cars aktie har svårt att hämta sig trots en kommande utdelning av Polestar-aktier.
  • För att bli en långsiktig god investering, måste man tro på Volvos framtid som ett ledande premiumvarumärke i elbilssektorn.
  • Osäkerheten kvarstår kring företagets position på den konkurrensutsatta elbilsmarknaden.

Kortsiktig framgång kontra långsiktig potential

Enligt en analys från ekonomisajten Placera kan en investering i Volvo Cars aktie fungera bra på kort sikt, speciellt om Polestar-utdelningen mottas väl. Men för att aktien ska anses vara en bra långsiktig placering, måste investerare också tro på Volvo Cars vision att vara ett av de ledande premiummärkena inom elbilsindustrin inom några år.

En konkurrensutsatt marknad

Placera varnar dock för de utmaningar som Volvo står inför. Med offensiva kinesiska konkurrenter och etablerade amerikanska och tyska tillverkare som vägrar ge upp sina positioner, är konkurrensen på elbilsmarknaden stenhård. Dessutom är risken för prispress och beroendet av framgångar från ett litet antal modeller stora orosmoment. "Förhoppningsvis är vi för försiktiga men vi motstår frestelsen att köpa till en låg värdering och landar i en avvakta", skriver Placera.

Vi på Börskollen håller med om att Volvo Cars framtid på elbilsmarknaden är osäker. Det återstår att se var företaget landar i den intensiva konkurrensen och om deras visioner kan bli verklighet.

Börskollen om Volvo Car

Volvo Car är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern VOLCAR B på Large Cap. Volvo Car verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 104717 st ägare hos Avanza samt 33762 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Volvo Cars är en global biltillverkare. Bolaget fokuserar på design, utveckling, tillverkning, distribution och försäljning av personbilar i premiumsegmentet, med särskilt fokus på helt elektriska bilar. Utöver huvudverksamheten erbjuds andra nya mobilitetstjänster och diverse leasing- och finansieringsmöjligheter. Volvo Cars grundades i Göteborg 1927.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Volvo Car, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Volvo Car

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt