Analys: Därför bör du avvakta med Skistar-aktien
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Analys: Därför bör du avvakta med Skistar-aktien

Analys:

Enligt en analys av Affärsvärlden står Skistar starkt på marknaden i Skandinavien. Företaget gynnas av den växande trenden för utomhusaktiviteter, inklusive skidåkning och andra fjällaktiviteter. Analysen pekar på en potentiell tillväxt på 23 procent i aktien på lång sikt, men menar att det ännu inte räcker för att rekommendera ett köp.

  • Skistar gynnas av den ökade efterfrågan på friluftsaktiviteter och skidåkning i synnerhet.
  • Affärsvärldens analys indikerar en potential för 23 procent tillväxt i aktien på lång sikt.
  • Trots den positiva framtidsbilden rekommenderar tidningen ännu inte ett köp.

Skistar, ett ledande företag inom skidanläggningsbranschen, har en stark position i Skandinavien. Företaget har gynnats av den växande trenden av friluftsaktiviteter, särskilt skidåkning och andra aktiviteter i fjällmiljö. Detta enligt en analys publicerad av Affärsvärlden.

Uppsidan i aktien men inte tillräckligt för köpråd

Affärsvärlden ser en potential för en 23 procents uppsida i Skistars aktie på lång sikt. Trots detta, landar tidningen i en neutral hållning och rekommenderar ännu inte ett köp av aktien. Detta beror på att Skistars framgång är beroende av framtida prisökningar på liftkort, vilket tidningen anser vara kritiskt för företagets långsiktiga framgång.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Prisökningar på liftkort – Skistars VD försvarar höjningen

Skistar har nyligen höjt priserna på sina liftkort med över 5 procent inför den kommande säsongen. Affärsvärlden menar att den moderata prisökningen är central för företagets framgång, men att det ännu inte räcker för att rekommendera ett köp av aktien.

Skistars VD Stefan Sjöstrand har i en intervju med Affärsvärlden försvarat bolagets liftkortspriser, trots kritik om att de är för höga. Sjöstrand har också indikerat att det finns potential för att höja priserna i framtiden, men med en känsla för takt och ton.

I intervjun med Affärsvärlden betonade Sjöstrand att Skistar, när man jämför med pris per kilometer pist, faktiskt är billigast i Sverige. Han underströk också att bolaget har valt att hålla igen med prisökningar i år, och istället låta konkurrenter ta initiativet till att höja sina priser.

Om SkiStar

SkiStar är ett bolag från Sverige och listat på Mid Cap. Bolaget verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 32787st ägare hos Avanza samt 5783st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen.

SkiStar bedriver skidanläggningar. Idag äger och förvaltar bolaget över ett flertal större anläggningar runtom i Åre, Sälen, Trysil, Hemsedal och Vemdalen. Visionen är att vara en aktiv aktör samt erbjuda ett brett utbud av aktiviteter, anpassat för en bred målgrupp, både för gamla och unga. Störst verksamhet återfinns inom den nordiska marknaden. Bolaget har sitt huvudkontor i Sälen.

Läs även: Sex färska köpråd från Börsveckan – med dessa tre bör du avvakta med

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om SkiStar

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
ÖPPNA KONTO

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien SkiStar

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt