Analys: Därför bör du dissa Readly – satsa istället på detta streamingbolag
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Börskollen

Analys: Därför bör du dissa Readly – satsa istället på detta streamingbolag

Analys:

Readly, den digitala prenumerationstjänsten för tidskrifter och magasin, har haft ett starkt år med tydliga framsteg mot lönsamhet. Men samtidigt har det uppmärksammats att företagets transparens i rapporteringen har minskat, vilket väckt kritik. Bonnier äger nu nästan 80 procent av aktierna efter två uppköp under vintern 2022/2023.

  • Readly har tagit betydande steg mot lönsamhet under det senaste året.
  • Bonnier har ökat sitt ägande till nästan 80 procent av aktierna.
  • Transparensen i företagets rapportering har minskat vilket har skapat oro bland minoritetsägarna.

Affärsvärlden, som granskat situationen, påpekar att det finns en försämring i rapporternas transparens. "Q1-rapporten var endast 5 sidor lång jämfört med tidigare delårsrapporter som varit uppåt 30 sidor. Kanske ett sätt att få minoritetsägarna att tröttna och sälja sitt innehav", skriver tidningen.

Detta skriver Affärsvärlden, rapporterar nyhetsbyrån Finwire.

Readly möter konkurrens

Medan Readly gör framsteg, är det tydligt att företaget möter hård konkurrens på marknaden. Minoritetsägarna hamnar i ett svårt läge med minskad transparens och det verkar inte vara något som lockar Affärsvärlden. "Vi på Affärsvärlden har inte lockats av Readly och har aldrig haft något köpråd på aktien. Vår favorit bland streaming-bolagen är Storytel", skriver de i sin slutsats.

Det återstår att se hur situationen utvecklas för Readly. Vi på Börskollen följer utvecklingen noggrant och kommer att hålla er uppdaterade om eventuella förändringar.

Börskollen om Readly

Readly är ett bolag som vi samlar in data om. Bolaget är från Sverige och handlas med tickern READ på First North. Readly verkar inom sektorn Sällanköpsvaror och aktien har 1918 st ägare hos Avanza samt 348 st ägare hos Nordnet vid senaste mätningen av oss.

Readly är marknadsledare i Europa inom kategorin prenumerationstjänster för digitala magasin och erbjuder “all-you-can-read” tillgång till en portfolio med cirka 5 000 titlar och cirka 130 000 utgåvor från tillförlitliga utgivare. I samarbete med omkring 800 förlag världen, och med användare i fler än 50 länder, digitaliserar Readly magasinindustrin. Bolagets syfte är föra magasinens magi in i framtiden så att kvalitativt innehåll förblir något som upptäcks och lever vidare. Under 2019 distribuerade Readly över 120 000 utgåvor av magasin och tidningar som har lästs 83 miljoner gånger.

Hos Börskollen hittar du löpande aktuell rapportering om Readly, så som nyheter, pressmeddelanden, analyser, rekommendationer, blankning, insynstransaktioner och mycket mer. Vi rekommenderar vår app för bästa koll.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Readly

Mer från Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt